Nøttebrød – perfekt til ostefat

Nøttebrød med hasselnøtterOppskrift (2 brød)

Base
1 dl vann
30 gr gjær
1 1/2 dl hvetemel

Brød
200 gr. hasselnøtter
100 gr. valnøtter
7 dl melk
1 kg hvetemel
20 gr. sukker
3 ts. salt
6 ss. mørk sirup
250 gr. svisker og aprikos

Base til nøttebrød

  1. Bland ut gjæren i vannet (1,5 dl) som skal være lunket, gjerne 37 grader.
  2. Hell vannet over hvetemelet (1 1/2 dl) og bland dette godt sammen til en bløt deig ved hjelp av en kjøkkenmaskin.
  3. La deigen heve et lunt sted i 20 minutter tildekket med for eksempel bakepapir.

Ristede hasselnøtter

Mens du venter på hevingen av brødet rister du hasselsnøttene i ovnen.

  1. Sett oven til 180 grader.
  2. Spre Hasselnøttene utover ovnens bakeplate.
  3. Nøttene er ferdig etter 10 minutter på 180 grader.
  4. Sett ovnen på 150 grader når du har tatt ut nøttene.
  5. Hell nøttene over i et kjøkkenhåndklede og rist/gni de fri for skall.

Nøttebrød

  1. Tilsett melk og sirup til basen, som har gjæret i kjøkkenmaskinen, og tilsett deretter grovt kuttede hasselnøtter, valnøtter, svisker, aprikos og tilfør dette i basen.
  2. Tilsett hvetemel, sukker og salt og bland det inn med basen.
  3. Ha så deigen i brødformer og stek de lengst opp i ovnen på 150 grader i 50 minutter.

Avkjøl nøttbrødene på en rist.

Server gjerne nøttebrød i tynne skiver ved siden av ost og tilbehør.

Foto/Kokk: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Jonas Hagman

Ostefat er enkelt og godt, også i påsken

Ostefat er enkelt og godt

Det første mange tenker når påsken nærmer seg er, nå skal det bli godt med en skitur, lam, Kvikk Lunsj, appelsin, påskeegg og en fin tid sammen med familie og venner. Ofte kan tiden mellom kjøkkenet, peisen, skiløypene og skibakkene gå litt fortere enn planlagt. Lag en ostefest i påsken og by på et fantastisk ostefat med oster fra Norge og Frankrike.

Tomatmarmelade

Denne marmeladen passer perfekt til alt av ost, den spesielt god til litt kraftige oster som for eksempel kraftkar.

Holdbarhet: 4 – 6 måneder.

Spritz Antica Formula 

Spritz Antica Formula Vermut

Denne spritzen serveres umiddelbart etter at den er laget. Skal du servere til flere er  det bare å dele ut fortløpende. Dette er en frisk og god Spritz med mange gode smaker.

Appelsinmarmelade

– med og stjerneanis

Nydelig appelsinmarmelade med hint av stjerneanis. Passer godt til ost, men også som friskt og god pålegg/tilbehør til nybakt brød.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.