Tomatmarmelade

Tomatmarmelade perfekt til kraftige osterOppskrift

2,5 kg plommetomater
Saft og skall av 3 sitroner og 4 lime
3 vaniljestenger
1 finger finkuttet ingefær
1 1/4 kg sukker

  1. Kutt alle tomatene i fire deler, bevar skallet på og ha de over i en kasserolle.
  2. Riv skallet av sitrusfruktene og klem deretter saften ut av sitronene og limen over tomatene.
  3. Del vaniljestengene i to på langs og legg de sammen med ingefær og sukker i kassrollen.
  4. Når alt er helt over i kasserollen skal tomatmarmelade kokes i 45 minutter på høy temperatur, husk å røre med jevne mellomrom slik at det ikke brenner seg fast.
  5. Etter 45 minutter setter du ned temperaturen til lav temperatur, det skal boble forsiktig i marmeladen.
  6. La det koke i cirka 1 time til den tykner i konsistensen. Husk at marmeladen blir fastere i konsistensen når den er avkjølt så ha den ikke alt for tykk heller.
  7. Når du har fått ønsket konsistens heller du marmeladen over på f.eks et eller flere mindre skåldede (steriliserte) Norgesglass.
  8. La tomatmarmeladen avkjøle seg til romtemperatur uten lokk, ha så på lokk og sett kjølig.

Denne marmeladen passer perfekt til alt av ost, den spesielt god til litt kraftige oster som for eksempel kraftkar.

Holdbarhet: 4 – 6 måneder.

Foto/Kokk: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Jonas Hagman

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.