Sitronterte

SitronterteOppskrift (6 personer)

Paideig til sitronterte

3 1/2 dl mel
150 g smør
1 ss sukker
1 krm salt
2 eggeplommer
2 ss melk

Fyll til sitronterte:

1 1/2 dl nypresset sitron
3 sitroner, finrevet skall av dem
1 1/2 dl sukker
3 egg
3 eggeplommer
250 g mascarpone
1 ss maisolje til pensling
1 1/2 ss melis

Elt mel og smør sammen med fingertuppene. Tilsett sukker, salt, eggeplommer og melk og elt raskt sammen til en deig. Pensle seks porsjonsformer, ca 8 cm i diameter med olje. Fordel deigen i formene og trykk den ut i bunnene og opp litt over kantene. Skjær bort overflødig deig. Sett formene i kjøleskapet i 30 minutter. Sett ovnen på 225°. Bland sitronsaft, skall og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Bland forsiktig inn ett egg og én eggeplomme om gangen. Tilsett mascarponen og rør om til en jevn røre. fordel sitronfyllet i formene og stek midt i ovnen til lokket har stivnet, ca 30 minutter. Ta sitrontertene ut av formene og server sitronterte, gjerne med litt siktet melis over.

Her finner du flere oppskrifter på bakst!

BROWNIES

BrowniesOppskrift brownies i langpanne ca 30 x 20 cm

200 g kokesjokolade, gjerne mørk
230 g smør
130 g hvetemel
400 g sukker
2 ts vaniljesukker
4 egg

Smelt smør og sjokolade i en kjele på svak varme til det er helt smeltet, tilsett sukkeret og bland godt. Rør inn et og et egg om gangen i sjokolade/smørblandingen. Rør ca ½ minutt etter hvert egg. Sikt inn hvetemel og vaniljesukker og rør dette godt sammen. Tøm røren i en liten bakepapirkledd langpanne på ca 30 x 20 cm, og stek på 160 grader i ca. 30 minutter. Browniesne skal være litt seige i midten og sprø på toppen. Denne oppskriften egner seg godt til å fryse, men disse er så gode så vi tviler på at det blir noen igjen å fryse …

Pynt gjerne med litt melis.

Dette er kanskje verdens beste browniesoppskrift!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.