Fattigmann

Oppskrift (gir ca. 40 fattigmann)

2 stk egg
4 stk eggeplomme
80 g sukker
5 ss kremfløte
½ ts malt kardemomme
2 ss cognac
ca 300 g hvetemel
1 kg smult (til steking)

Fremgangsmetode fattigmann
Pisk hele egg , eggeplommer og sukker til eggedosi.
Visp kremfløten til krem og bland den forsiktig inn i eggedosisen sammen med cognac.
Sikt hvetemel og kardemomme inn i deigen, jobb så lite med deigen som mulig, og sett den kaldt til neste dag.
Kjevl ut tynne leiver, små porsjoner om gangen.
Skjær snipper (som til sirupsnipper) med en bakkelsspore.
Midt i snippen skjæres et snitt på langs, og man trekker forsiktig den ene enden på snippen igjennom hullet.
Fattigmann stekes lysebrune i smult, og avkjøles på rist.

Annet
Oppskriften gir ca. 40 fattigmann

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.