Frokostmuffins

FrokostmuffinsOppskrift (9 frokostmuffins)

2 1/2 dl lunken melk
2 store egg
2 1/2 dl hvetemel
2 ss smeltet smør + ekstra til å smøre formene med
1/4 ts salt
1 dl revet parmesan
2 ts finhakket fersk timian

Frokostmuffins:
Forvarm ovnen til 230 º. Pensle muffinspannen med smeltet smør (hvis du bruker bakepapir som vi har gjort her, er det ingen grunn til å pensle med smør. Har du ikke muffinspanne, kan du bruke muffinsformer av papir. Når ovnen er varm, setter du muffinspannen i ovnen i ca. 5 minutter.

Pisk eggene og tilsett melk, smeltet smør, mel og salt og bland godt. Tilsett timian og ost og bland godt. Senk temperaturen i stekeovnen til 200 º. Hell røren i muffinsformene og stek muffinsene på midterste rille i 30-35 minutter eller til de har fått en gylden farge.

Muffins trenger ikke bare være av den søte sorten. I USA, har vi fått servert en saltere variant som frokosmuffins. Denne med parmesan og timian er favoritten.

HVITLØKSBRØD MED RØDLØK

Hvitløksbrød med rødløkOppskrift

1 dl, pluss 2 ss extra virgin olivenolje
Ca. 2 dl varmt vann (45 grader)
1 ss honning
40 g tørrgjær
7 dl hvetemel
1/4 ts havsalt
1 rødløk, finhakket
4 hvitløksfedd, finhakket
1 håndfull ferske salvie- og persilleblader, finhakket
1 ss olivenolje
2 økolgiske sitronbåter

Rør 1/2 dl varmt vann og honning sammen. Rør ut gjæren. La blandingen hvile i 10 minutter. Kjør hvetemel og salt i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett 1 1/2 dl varmt vann og gjærblandingen. Kjør på middels hastighet til deigen slipper kantene. Smør inn en stor bakebolle med olje. Form deigen til en ball, og legg den i bakebollen. Snu deigen slik at den er dekket av olje.Dekk med plastfolie, sett på et lunt sted for å heve til det dobbelte, i ca. 1 time. Plasser en pizzastein hvis du har i ovnen. Hvis ikke kle en stekeplate med bakepapir Forvarm ovnen til 260 grader. Elt deigen i bollen. Dekk den til og og la den heve igjen til dobbelt størrelse i ca. 45 minutter. Del deigen i 4 like deler. Form hver del til en ball. Plasser på en melet benk, dekk med plastfolie, og la den hvile i 10 minutter.

Kjevle ut deigen til en rund form på ca. 20 cm. Overfør den til bakepapiret eller pizzasteinen. Vend løk, hvitløk og urter i 1 ss olivenolje, og fordel blandingen på midten av brødene. Skyv brødene over på steinen eller stekeplaten. Stek til brødene er gyldne i ca. 10-12 minutter. Press sitron over brødene og server.

Hvitløksbrød med rødløk

red. Frokostmuffins

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.