Frokostmuffins
Oppskrift (9 frokostmuffins)
2 1/2 dl lunken melk
2 store egg
2 1/2 dl hvetemel
2 ss smeltet smør + ekstra til å smøre formene med
1/4 ts salt
1 dl revet parmesan
2 ts finhakket fersk timian
Frokostmuffins:
Forvarm ovnen til 230 º. Pensle muffinspannen med smeltet smør (hvis du bruker bakepapir som vi har gjort her, er det ingen grunn til å pensle med smør. Har du ikke muffinspanne, kan du bruke muffinsformer av papir. Når ovnen er varm, setter du muffinspannen i ovnen i ca. 5 minutter.
Pisk eggene og tilsett melk, smeltet smør, mel og salt og bland godt. Tilsett timian og ost og bland godt. Senk temperaturen i stekeovnen til 200 º. Hell røren i muffinsformene og stek muffinsene på midterste rille i 30-35 minutter eller til de har fått en gylden farge.
Muffins trenger ikke bare være av den søte sorten. I USA, har vi fått servert en saltere variant som frokosmuffins. Denne med parmesan og timian er favoritten.
HVITLØKSBRØD MED RØDLØK
Oppskrift
1 dl, pluss 2 ss extra virgin olivenolje
Ca. 2 dl varmt vann (45 grader)
1 ss honning
40 g tørrgjær
7 dl hvetemel
1/4 ts havsalt
1 rødløk, finhakket
4 hvitløksfedd, finhakket
1 håndfull ferske salvie- og persilleblader, finhakket
1 ss olivenolje
2 økolgiske sitronbåter
Rør 1/2 dl varmt vann og honning sammen. Rør ut gjæren. La blandingen hvile i 10 minutter. Kjør hvetemel og salt i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett 1 1/2 dl varmt vann og gjærblandingen. Kjør på middels hastighet til deigen slipper kantene. Smør inn en stor bakebolle med olje. Form deigen til en ball, og legg den i bakebollen. Snu deigen slik at den er dekket av olje.Dekk med plastfolie, sett på et lunt sted for å heve til det dobbelte, i ca. 1 time. Plasser en pizzastein hvis du har i ovnen. Hvis ikke kle en stekeplate med bakepapir Forvarm ovnen til 260 grader. Elt deigen i bollen. Dekk den til og og la den heve igjen til dobbelt størrelse i ca. 45 minutter. Del deigen i 4 like deler. Form hver del til en ball. Plasser på en melet benk, dekk med plastfolie, og la den hvile i 10 minutter.
Kjevle ut deigen til en rund form på ca. 20 cm. Overfør den til bakepapiret eller pizzasteinen. Vend løk, hvitløk og urter i 1 ss olivenolje, og fordel blandingen på midten av brødene. Skyv brødene over på steinen eller stekeplaten. Stek til brødene er gyldne i ca. 10-12 minutter. Press sitron over brødene og server.
red. Frokostmuffins