Eclair

EclairOppskrift (Ca. 20 stk.)

Vannbakkelsdeig:

1 ¼ dl melk
1 ¼ dl vann
1 knivsodd salt
1 ts sukker
125 g smør
2 ½ dl mel
5 egg

Fyll:

½ l kremfløte
1-2 ts sukker

Glasur:

120 g mørk sjokolade
½ ts nøytral olje
1 ¼ dl fløte

Eclair:
Hell melk, vann, salt, sukker og smør i en gryte, og kok opp. Tilsett melet, og pisk kraftig til deigen er ensartet og slipper kantene på gryten. Det tar ca. 3 minutter. Ta gryten av varmen, og rør deretter eggene i et om gangen, og pisk godt mellom hvert. Bruk to skjeer eller en sprøytepose til å sette deigen i 8-10 cm lange kaker på en stekeplate og husk at det må være god plass mellom hver eclair. Sett platen i ovnen ved 200 grader i 20-25 min. Ovnsdøren må ikke åpnes under stekingen da den kalde luften får eclairene til å falle sammen. Ta en av eclairene ut først, og sjekk om den faller sammen. Hvis den gjør det må resten av eclairene steke litt til. Avkjøl eclair på en rist.

Pisk kremfløten til krem, og smak til med litt sukker. Hell kremen i en sprøytepose eller i en frysepose, som du klipper hull i enden på.

Hell sjokolade og olje i en bolle. Varm imens opp fløten til rett under kokepunktet i en gryte. Hell den varme fløten over sjokoladen. La det stå i 2 minutter, og rør deretter forsiktig sammen til en glatt sjokolademasse.

Skjær alle eclairene over på midten. Fyll dem med en stripe krem, og legg deretter lokket på. Smør glasuren på, og server eclair med det samme.

Her finner du flere oppskrifter på bakst!

SJOKOLADEFYLTE VANNBAKKELS

SJOKOLADEFYLTE VANNBAKKELS oppskriftOppskrift (25-30 stykker)

1 1/2 dl vann
75 g smør
1 1/2 dl hvetemel
2 egg

Husk å begynne med å lage sjokolademoussen da den trenger 2 timer i kjøleskapet for å stivne. Kok opp vann og smør i en kjele. Ha i alt melet og rør kraftig til røren slipper bunnen. Ta kjelen av varmen og la røren avkjøle seg litt. Tilsett et egg om gangen. Rør kraftig mellom hver gang og rør i 5-10 minutter til. Hell blandingen i en sprøytepose og sprøyt ut små kuler på en stekeplate dekket med bakepapir. Stek vannbakkelsene midt i stekeovnen på 200 grader i 15-20 minutter. Ikke åpne ovnsdøren de første 10 minuttene, da de kan ramle sammen. Avkjøl vannbakkelsene på rist. Klipp av toppen av dem, og sprøyt dem med sjokolademouse. Legg toppen over moussen, og drypp med litt sjokoladesaus.

Sjokolademousse:
110 g kokesjokolade
2 eggeplommer
1 eggehvite
50 g melis
1 dl kremfløte

Visp fløte til en myk krem og sett til kjøling, og smelt sjokoladen i vannbad over lav temperatur mens det røres. Stivpisk eggehvite og melis. Bland sjokoladen forsiktig sammen med eggeplommene. Vend inn den piskede kremen og avslutt med å vende inn den stivpiskede eggehviten. Sett moussen til kjøling i minst 2 timer.

Sjokoladesaus:
2 ss sukker
2 ss kakao
150 g melk
4 ss vann
2 dl kremfløte

Hell kremfløten i en gryte, og kok opp. Hakk sjokoladen, og putt den i fløten. Rør kakao i under omrøring og spe med litt vann. Smak til med sukkeret.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.