Romkake med blåbær og sjokolade

Romkake med blåbær og sjokoladeRomkake oppskrift

110 g usaltet smør
100 g sukker
4 store egg
260 ghvetemel
1 ½ ts bakepulver
1 ts vaniljeaekstrakt
80 g blåbær utbløtt i litt mørk rom
50 g kokesjokolade, finhakket

Romsirup:

100 g sukker
100 ml vann
150 ml rom

Romkake:
Start med romsirupen. Varm opp sukker og vann på middels varme. Kok opp, og reduser varmen, og småkok videre i 5 minutter til. Ta gryten av varmen,la den avkjøles og når den har nådd romtemperatur tilsetter du rom og rører den godt inn.

Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en 16 cm stor springform med smør og dryss den med et fint lag av hvetemel.

Pisk smør og sukker lett og luftig i en kjøkkenmaskin på høy hastighet. Tilsett egg, et om gangen. Pisk godt mellom hvert egg. Tilsett deretter vaniljeekstrakten. Bland melet med bakepulveret, og sikt det forsiktig over. Vend det forsiktig inn. Vend deretter avrente blåbær og sjokolade inn i deigen. Hell deigen i springformen. Stek kaken i ca. 1-1 time og 15 minutter eller ta tannpirkertesten. La kaken avkjøles  i 15 minutter. Lag små hull med en tannpirker på toppen av kaken. Drypp romsirupen over kaken og la den hvile i 5 minutter. Gjenta med resten av sirupen. La romkake nå romtemperatur før du serverer den.

Her finner du flere oppskrifter på bakst!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.