Rullekake

Oppskrift rullekake 

3 store egg
100 g sukker
100 g hvetemel
½ ts bakepulver
Valgfritt syltetøy / marmelade /friske bær til fyll

Rullekake :
Formvarm ovnen til 225 grader, og dekk en bakeplate med kant med bakepapir. Egg og sukker piskes til eggedosis. Sikt hvetemel og bakepulver inn i eggedosisen og rør forsiktig med en slikkepott, slik at deigen holder seg lett og luftig. Fordel deigen på bakeplaten og stek kaken midt i ovnen i ca. 8 minutter. Mens kaken steker tar du et stykke bakepapir som du strør sukker på. Ta kaken ut av ovnen og velt den oppå bakepapiret med sukker. Fjern forsiktig bakepapiret kaken er stekt på, og smør bunnen med syltetøy. Ikke smør fyllet helt ut på den ene langsiden som vender fra deg. Rull kaken fast sammen fra langsiden som vender mot deg, pakk den inn i bakepapiret og la den avkjøles helt før den skjæres i skiver, server rullekake gjerne med pisket krem og friske bær.

Her finner du flere oppskrifter på bakst!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.