Krydder og urter

Krydder-og-urter Det er en kunst å krydre riktig, men det kan læres ved å smake seg frem. Her får du en enkel oversikt over hvilke smaker som passer til ulike råvarer.

Eggeretter
Basilikum, dill, estragon, gressløk, hvitløk, kajennepepper, karri, kjørvel, merian, muskat, paprika, persille.

Fisk
Allehånde, dill, estragon, fennikel, gressløk, gurkemeie, karri, karve, kjørvel, koriander, laurbærblad, merian, persille, sitronmelisse.

Fjærkre
Basilikum, estragon, fennikkel, gurkemeie, hvitløk, kajennepepper, karri, laurbærblad, merian, paprika, pepperrot, persille, salvie, sitronmelisse, timian.

Kalvekjøtt
Dill, estragon, hvitløk, karri, persille, rosmarin.

Lammekjøtt
Dill, gurkemeie, hvitløk, kajennepepper, karri, merian, mynte, paprika, rosmarin, timian.

Oksekjøtt
Allehånde, hvitløk, kajennepepper, karse, laubærblad, merian, muskat, paprika, pepperrot, rosmarin, salvie, timian.

Svinekjøtt
Basilikum, estragon, fennikkel, hvitløk, ingefær, kajennepepper, karri, karve, laurbærblad, persille, paprika, rosmarin.

Vilt
Einebær, laurbærblad, paprika, rosmarin, timian.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.