Paideig

Paideig-oppskriftOppskrift paideig

4 dl hvetemel
125 g smør
1 eggeplomme
1/2 dl vann

Smuldre smøret i melet til en grynete masse. Tilsett eggeplomme og væske og jobb deigen raskt sammen. La den ligge kaldt i 60 minutter, så er den klar til å brukes.

Husk å stikke hull i paideig med en gaffel etter du har kledd den i formen!

Du kan lage pai med mye spennende råvarer. Her er det bare fantasien som kan stoppe deg. Ta frem dine kulinariske evner og lag din egen favorittpai. Dette er grunnoppskriften på paideig!

Her finner du gode oppskrifter på pai!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

BISCOTTI

BiscottiOppskrift (Ca. 30 stykker)

140 g smør
170 g sukker
2 egg
2-3 dråper vaniljeessens
1 ss vann
450 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
175 gram grovhakkede mandler

Kjør smør og sukker i kjøkkenmaskin til en luftig blanding. Visp inn egg, vann og vaniljeessens. Bland mel og bakepulver i en bolle. Hell melblandingen gradvis i kjøkkenmaskinen til alt er godt blandet. Rør til slutt inn de hakkede mandlene.

Del deigen i to like deler og rull til ca. 30 cm lange pølser. Klem pølsene flate, legg dem på bakepapir. Stekes på 170 °C i 25 minutter.

Ta pølsene ut av ovnen og la dem avkjøles i ca. 5 minutter. Skjær dem så i skiver på skrå, ca. 15 skiver per pølse.

Stek skivene videre i 20–25 minutter til de er gylne. Kjeksen holder seg i ca. 2 uker i en lufttett boks eller i et glass.

Det finnes mange alternative ingredienser, du kan bytte ut mandlene med pistasienøtter, eller tilsette revet appelsinskall. Oppskriften som vi har brukt her er standar versjonen.

FOCACCIA

FocacciaOppskrift (Langpanne)

30 fersk gjær
2 ss honning
6 dl lunkent vann
1 kg hvetemel
1 ss salt
1 dl olivenolje
1 ss havsalt
1 ss tørket rosmarin
100 g sorte oliven

Rør ut gjær og honning i det lunkne vannet. Jobb inn mel og salt. Elt deigen godt sammen. Dekk til deigen og la den heve i 1 time på et lunt sted.

Ta deigen ut på benken og elt den godt. Legg den i en smurt langpanne og press den ut med hendene slik at den dekker hele pannen. Etterhev i 20 minutter. Drypp olivenolje over og dryss på havsalt og rosmarin. Dytt deretter olivenene ned i deigen med jevne mellomrom. Stek focacciaen ved 180 grader i 15-20 minutter. Skjær den i firkanter og server.

Om oss

Kulinarisk.no er et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til å lage mat- og drikke fra bunnen av. Det er den kulinariske opplevelsen og ekte matglede som er vårt fokus. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.