Grissini

Grissini Kulinarisk.noOppskrift

2 ts tørrgjær
3 dl lunkent vann
400 g hvetemel
2 ts havsaltflak
1-2 ss olivenolje

Grissini:
Rør gjær og vann sammen. Tilsett ingrediensene i angitt rekkefølge, og elt til en glatt deig. La den heve til dobbel størrelse. Slå den ned, og form tynne pinner av deigen 24-24 cm lange. Pensle dem med vann og dryss med saltflak. Stek ved 200 grader i 15-17 minutter.

Grissini er sprø, italienske brødpinner er ypperlige å servere som snacks før maten sammen med f,eks olivener. Ønsker du litt mer smak, kan du f.eks tilsette hakkede urter som bredbladet persille eller basilikum i deigen.

Her finner du flere oppskrifter på bakst!

HVITLØKSBRØD MED TIMIAN

Hvitløksbrød med timianOppskrift

1/2 baguette
100 g smør
1  sitron
6 ferske timiankvister
4  hvitløksbåter
Olje

Sett ovnen på 225 grader. Skjær brødet i skiver og stek dem i en varm panne med olje til de har fått fin farge. Bland romtemperert smør med timiankvistene. Press hvitløken i. Bland godt. Smør et lag med blandingen på hver skive. Sett skivene på en stekeplate og la de stå i ovnen til smøret har smeltet.

Smaksrikt hvitløksbrød med herlig sprø overflate og mye smak av timian.

Red. Grissini

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.