Matkurs på nett

Vil du lære å lage mat har du kommet til rett sted. Her finner du flere matkurs , guider og informasjon om og med mat og drikke. Alle matkursene og artiklene våre er gratis. De vil hjelpe deg å forstå hvordan mat og drikke lages fra bunnen av. Vi utvider med flere mat- og drikkekurs kontinuerlig, så meld deg på vårt nyhetsbrev så er du en av de første som får beskjed når våre nye kurs er lagt ut. Send oss gjerne kommentarer og ønsker via vårt kontaktskjema.

Bruschettabar

Matkurs Bruschettabar – å be gjester til lunsj eller middag kan by på litt jobb, og det er ikke alltid tiden strekker til for å bruke en hel dag på kjøkkenet. Vil du imponere med noe nytt i matveien, men har ikke all verden av tid? Da kan vi anbefale deg å invitere dem på bruschettabar. Velg gode råvarer, og lag mesteparten av det tidkrevende tilbehøret kvelden før og du kan nyte tiden sammen med gjestene dine istedenfor på kjøkkenet.

Bruschettabar

Thaimat

Thailandske kjøkkenDet thailandske kjøkken – Sammen med kokkene Prathan Silaporn og Phitsanu Pornjantaw fra restauranten Nam Fha i Oslo, gir vi deg oppskriften på det thailandske kjøkken. Her får du en guide over historie, råvarer, vinanbefalinger og fantastiske oppskrifter. I ukene som kommer vil vi legge ut nye oppskrifter på thaimat som du kan lage selv!

Thaimat

Ølbryggingskurs

Ølbrygging NedkjølingAmund Polden Arnesen, Norges første ølsommelier og Bjørn Harald Færøvik fra SmakSelv.no gir deg et komplett nybegynnerkurs i ølbrygging.

Ølbryggingskurs

Meksikansk mat

Meksikansk matMeksikansk mat er mer enn den helfabrikerte tacoen du kan kjøpe i butikken. Med litt innsikt i det meksikanske kjøkken, kan du selv trylle frem langt mer sunnere og velsmakende meksikansk mat. Her får du en oversikt over de viktigste råvarene og ingrediensene, samt en forklaring på de mest vanlige rettene.

Meksikansk mat

Pizzaskole – matkurs 

Matkurs på nettDobbelt Norgesmester Håvard Nelvik lærer deg å bake Italiensk pizza fra bunnen av.

Pizzaskole

Grillkurs – matkurs 

Grillkurs Marius Eriksen Jan Ivar NyqvistFlere ganger Norgesmestre Jan Ivar Nyqvist og Marius Eriksen gir deg et komplett grillkurs.

Grillkurs

Krydder og urter

Krydder og krydderurter KulinariskDet er en kunst å krydre riktig, men det kan læres ved å smake seg frem. Her får du en enkel oversikt over hvilke smaker som passer til ulike råvarer.

Krydder og urter

Pastaguide

PastaguideHvorfor passer pesto best til lange pastatyper som spaghetti, og sauser med store biter best til typer med hulrom? Her gir vi deg en liten guide som forhåpentligvis vil gjøre deg litt klokere, og føre til at du lager enda bedre pastaretter!

Pastaguide

Russisk kaviar

Alt du trenger å vite om russisk kaviarNysgjerrig på hva ekte russisk kaviar er? Tenker du å slå på stortromma og servere det på årets siste dag? Her får du en oversikt over hvor denne delikatessen kommer fra, hvordan du kan skille ekte vare fra syntetiske etterligninger og hva som passer til av drikke.

Russisk kaviar

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.