Matoppskrifter – Dip og dressing

Her finner du en alfabetisk oversikt over våre dip- og dressingoppskrifter. Klikk på bildet for å komme videre til oppskriften.

En cæcarsalat er ingenting uten sin distinkte dressing. Nachos har ingen funksjon uten guacamole eller salsa. En dressing er alltid prikken over i-en, og det som binder ingrediensene sammen til en høyere enhet. En dip vil gi liv til mildtsmakende grønnsaker og høyne opplevelsen servert sammen med kjøtt, kylling eller fisk. Prøv en eller flere av våre oppskrifter på dip og dressing.

Aioli

aioli

Skal du ha aioli til frokost, lunsj, snacks eller middag? Husk at den er best hvis du lager den ca. 2 dager før den skal serveres. Et lite tips til er å alltid lage mer en du tror du trenger, da dette er så godt.

Aioli

Guacamole

guacamole

Guacamole er mektig godt! Enkelt å lage er det også. Bruk den til grillretter, fisk og snacks. Med litt god spekeskinke og toast til har du en prefekt forrett!

Guacamole

Ramsløkpesto

ramslokpesto

Ramsløkens navn er «Allium ursinum» og den vokser vilt fra starten av april og frem til starten av juni i skyggefulle bar- eller løvskoger langs kysten fra Østlandet og opp til Trøndelag. Den trives i kalkrik jord, blir opp til 50 cm høy, og minner av utseende om liljekonvall. Sistnevnte er giftig, men ramsløken lukter heldigvis så distinkt av hvitløk at det skal godt la seg gjøre å ta feil av de to. Smaken av ramsløkbladene som er fantastiske å bruke i mat er en blanding av spinat, hvitløk og gressløk. Løken er perfekt som tilbehør til vårlige salater og til grillretter og ferskpoteter. Vi anbefaler bl.a. å lage både pesto og kryddersmør!

Ramsløkpesto

Sitronolje

Dip og dressing

Det er en enkel sak å lage dine egne smakstilsatte oljer. Prøv denne oppskriften på sitronolje, som er ypperlig i salater og til grillede grønnsaker. Husk bare at den må lages en uke før den skal brukes!

Sitronolje

Vannmelonsalsa

vannmelonsalsa

Varmen kommer og da er vannmelon deilig i seg selv, men hvorfor ikke prøve den som hovedingrediens i en salat? Den egner seg godt til grillmat, men er også ideell til sommerlige tacoretter med f.eks. fisk eller reker.

Vannmelonsalsa

Raita

raita

Den tradisjonelle sausen raita, serveres kald til det meste av sterkt krydret indisk mat. Det være seg kjøtt, kylling eller fisk. Den tar kun et par minutter å lage, så du kan nesten ikke la være å prøve.

Raita

Urtekrem

urtekrem

Utnytt de ferske urtene, enten du har dem i hagen selv eller kjøper dem. Denne urtekremen er deilig sammen med all slags grillmat og smaker nydelig som dressing i salater.

Urtekrem

Barbecuesaus

barbecuesaus

En av mest brukte sausene til grillmat er barbecuesaus. Den lager du enkelt og best selv. Når du lager den fra bunnen av vet du hva du spiser. Du kan også justere ingrediensene slik at du får helt egen touch på barbecuesausen.

Barbecuesaus

Mormordressing

Dip og dressing

Mormordressing 

Ketchup

hjemmelaget-ketchup-oppskrift

Ketchup

Salsa verde

salsa-verde

Salsa verde – viktig tilbehør til meksikanske fisketacos, men denne sausen smaker også helt fortreffelig til det meste av grillmat.

Salsa verde

Tzatziki

dressing tzatziki

Tzatziki er en allsidig dressing/dip som både tyrkerne og grekerne elsker. Den er ypperlig til stekt kjøtt av de fleste slag. Enkel og lage er den også.

Tzatziki

Sennep

hjemmelaget-sennep

Det finnes like mange sennepsoppskrifter som sennepselskere. Her får du en enkel oppskrift som du kan tilsette ulike smaker hvis du vil, som f.eks. honning og ulike urter!

Sennep

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.