Scones

Scones oppskriftOppskrift (12 stk. scones)

500 g hvetemel
3 ts bakpulver
1 ts salt
0.25 dl sukker
100 g smør
3 dl melk

Scones:
Sett ovnen på 220°. Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bolle. Tilsett smøret i små  terninger og elt sammen til en grynete masse. Lag en grop i midten av blandingen og hell i all melken. Rør raskt sammen til en jevn deig. Trykk deigen ut  i et ca. 2 cm tykt lag. Stikk ut rundinger med en utstikker eller et glass, ca. 8 cm i diameter. Legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir og stek midt i ovnen i ca. 12 minutter. Server scones med lemon curd og en god marmelade.

Her finner du flere oppskrifter på bakst!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

FOCACCIA

FocacciaOppskrift (Langpanne)

30 fersk gjær
2 ss honning
6 dl lunkent vann
1 kg hvetemel
1 ss salt
1 dl olivenolje
1 ss havsalt
1 ss tørket rosmarin
100 g sorte oliven

Rør ut gjær og honning i det lunkne vannet. Jobb inn mel og salt. Elt deigen godt sammen. Dekk til deigen og la den heve i 1 time på et lunt sted.

Ta deigen ut på benken og elt den godt. Legg den i en smurt langpanne og press den ut med hendene slik at den dekker hele pannen. Etterhev i 20 minutter. Drypp olivenolje over og dryss på havsalt og rosmarin. Dytt deretter olivenene ned i deigen med jevne mellomrom. Stek focacciaen ved 180 grader i 15-20 minutter. Skjær den i firkanter og server.

FROKOSTMUFFINS

FrokostmuffinsOppskrift (9 muffins)

2 1/2 dl lunken melk
2 store egg
2 1/2 dl hvetemel
2 ss smeltet smør + ekstra til å smøre formene med
1/4 ts salt
1 dl revet parmesan
2 ts finhakket fersk timian

Forvarm ovnen til 230 º. Pensle muffinspannen med smeltet smør (hvis du bruker bakepapir som vi har gjort her, er det ingen grunn til å pensle med smør. Har du ikke muffinspanne, kan du bruke muffinsformer av papir. Når ovnen er varm, setter du muffinspannen i ovnen i ca. 5 minutter.

Pisk eggene og tilsett melk, smeltet smør, mel og salt og bland godt. Tilsett timian og ost og bland godt. Senk temperaturen i stekeovnen til 200 º. Hell røren i muffinsformene og stek muffinsene på midterste rille i 30-35 minutter eller til de har fått en gylden farge.