Sjokoladekake i langpanne

Oppskrift ( Standard langpanne ca. 38×34 cm )

4 egg
600 g sukker
600 g mel
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
4 ss kakao
4 dl melk
300 g smeltet smør

Sjokoladekake i langpanne:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett mel, bakepulver, vaniljesukker, og kakao vekselsvis med melk. Avslutt med å tilsette det smeltede smøret.

Smør en langpanne langs kanten med smør og strø litt mel på slik at ikke kaken fester seg. Legg et bakepapir i langpannebunnen og hell røren i. Stekes på 190 grader til den er gjennomstekt (ca. 40-45 minutter).

Sjokoladekake i langpanne holder seg fint i flere dager om den oppbevares i kjøleskap.

KEY LIME PIE

Key lime pie Kulinarisk.noOppskrift

4 eggeplommer
400 ml kondensert melk
6 ss fersk saft av lime juice (ca. 5 lime)
200 ml kremfløte
Revet skall av 1 Lime til pynt
Paiskall:
12 digestive kjeks
45 g sukker
135 g smeltet usaltet smør

Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en 22 cm paiform med litt av det smeltede smøret. Kjør kjeks, sukker og og resten av det smeltede smøret i en food processor til blandingen minner om brødsmuler. Spre kjeksblandingen i bunnen og opp langs sidene på paiformen. Stek i 10 minutter, eller til den er gylden. Sett paiformen på en rist til avkjøling.

Pisk eggeplommene i en bolle. Visp den kondenserte melken inn, litt om gangen til røren er jevn og glatt.Bland inn limesaften. Hell paifyllet  i skallet og bruk baksiden av en skje til å jevne fyllet med. Sett paien i ovnen i 15 minutter, og la den deretter avkjøles på rist. La deretter paien klargjøre seg i kjøleskapet i 6 timer, eller natten over. Stivpisk fløten og pynt toppen med den, bruk gjerne en sprøyetepose. Dryss revet limeskall over og server!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.