Kulinarisk.no – personværnerklæring, vilkår og brukerbetingelser

Innledning

Disse vilkårene regulerer din bruk av denne nettsiden. Ved å bruke dette nettstedet aksepterer du disse vilkårene i sin helhet. Hvis du er uenig med disse vilkårene og betingelsene eller noen del av disse vilkårene, må du ikke bruke dette nettstedet.

Du må være minst 18 år gammel for å bruke dette nettstedet på innhold som er basert på eller med alkoholrelaterte oppskrifter. Ved å bruke dette nettstedets alkoholrelaterte innhold og ved å godta disse vilkårene, garanterer du herved at du er minst 18 år.

Du er selv ansvarlig for egen helse ved benyttelse av oppskrifter fra Kulinarisk.no og er inneforstått med at Kulinarisk.no ikke kan heftes, bebreides eller holdes ansvarlig/skyldig i at en oppskrift påvirker eller har betydning for din eller andres helse.

Dette nettstedet bruker cookies. Ved å bruke dette nettstedet og akseptere disse vilkårene, samtykker du til Kulinarisk.no sin bruk av informasjonskapsler i samsvar med vilkårene i Kulinarisk.no sitt personvern og informasjonskapselpolitikk.

HVEM VI ER

Vår nettstedsadresse er: https://www.kulinarisk.no

HVILKE PERSONOPPLYSNINGER VI SAMLER INN OG HVORFOR VI SAMLER DE INN

Kommentarer

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Kontaktskjemaer

Alle opplysniger som sendes inn via kontaktskjermaer vil bli lagret på ubestemt tid.

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Hvis du har en konto og logger deg inn på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen innholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Analyse

Hvem vi deler dine opplysninger med

I forbindelse med ditt besøk og/eller gjennomført aktivitet på nettsidene vil kulinarisk.no kunne dele dine opplysninger med tredjepart som en del av analyseprosessen, servicen og salg- og kommunikasjon kulinarisk.no gjennomfører fremtidig med sine potensielle og eksisterende kunder.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

Kontaktdetaljer

Kulinarisk.no

Frognerveien 1b
0257 Oslo
Telefon 90 09 23 99
E-post: [email protected]

Lisens til å bruke nettstedet

Med mindre annet er angitt, Kulinarisk.no og/eller dets lisensgivere eier immaterielle rettigheter i nettstedet og materialet på nettstedet. Med forbehold om lisensen nedenfor, er alle disse immaterielle rettigheter reservert.

Du kan vise, laste ned (kun) for cachingformål, og skrive ut sider eller annet innhold fra nettsiden for din egen personlige bruk, med de begrensninger som fremgår nedenfor og andre steder i disse vilkårene.

Du må ikke:

 • Publisere materiale fra dette nettstedet (inkludert publisering på et annet nettsted)
 • Selge, leie ut eller sub lisensiere materiale fra nettsiden
 • Vise noe materiale fra nettstedet i offentlig
 • Reprodusere, duplisere, kopiere eller på annen måte utnytte materialet på dette nettstedet for et kommersielt formål
 • Redigere eller på annen måte modifisere materialet på nettstedet, eller
 • Omfordele materiale fra dette nettstedet, unntatt for innhold som spesifikt og uttrykkelig gjort tilgjengelig for omfordeling.

Hvor innhold er spesielt gjort tilgjengelig for omfordeling kan det kun videreformidles i organisasjonen eller til organisasjonens formål/begunstigelse.

Akseptabel bruk

 • Du må ikke bruke dette nettstedet på en måte som fører til, eller kan føre til skader på nettsiden eller svekkelse av tilgjengeligheten eller tilgjengeligheten av nettstedet, eller på noen måte som er ulovlig, bedragersk eller skadelig, eller i forbindelse med noen ulovlige, bedragerske eller skadelige formål eller aktiviteter.
 • Du må ikke bruke dette nettstedet til å kopiere, lagre, hoste, overføre, sende, bruke, publisere og distribuere materiale som består av eller er knyttet til noe spyware, datavirus, trojanske hester, ormer, tastetrykklogger, rootkit eller annen ondsinnet programvare.
 • Du må ikke foreta noen systematisk eller automatisert datainnsamlingsaktiviteter inkludert uten begrensning skraping, data mining, datautvinning og datahøsting på eller i forhold til dette nettstedet uten Kulinarisk.no sitt skriftlige samtykke.
 • Du må ikke bruke dette nettstedet til å overføre eller sende uønsket kommersiell kommunikasjon.
 • Du må ikke bruke dette nettstedet til noe formål knyttet til markedsføring uten Kulinarisk.no sitt skriftlig samtykke.

Begrenset tilgang

Tilgang til visse områder av denne nettsiden er begrenset. Kulinarisk.no forbeholder seg retten til å begrense tilgangen til andre områder av denne nettsiden, eller faktisk hele denne nettsiden, etter Kulinarisk.no sitt skjønn.

Hvis Kulinarisk.no gir deg en bruker-ID og passord for å gjøre deg i stand til å få tilgang til begrensede områder av denne nettsiden eller annet innhold eller tjenester, må du sørge for at bruker-IDen og passord er konfidensielt.

Kulinarisk.no kan deaktivere din bruker-ID og passord i Kulinarisk.no sitt forgodtbefinnende uten varsel eller forklaring.

Brukerinnhold

I disse vilkårene og betingelsene, » brukerinnhold» menes materiale inkludert, uten begrensning tekst, bilder, lyd materiale, videomateriale og audiovisuelt materiale som du sender til dette nettstedet, uansett formål.

Du gir til Kulinarisk.no en verdensomspennende, ugjenkallelig, ikkeeksklusiv, royalty fri lisens til å bruke, reprodusere, tilpasse, publisere, oversette og distribuere ditt brukerinnhold i eventuelle eksisterende eller framtidige medier. Du gir også Kulinarisk.no rett til sublisens av disse rettighetene, og retten til å reise søksmål for krenkelse av disse rettighetene.

Ditt brukerinnhold må ikke være ulovlig, må ikke krenke tredjemanns rettigheter, og må ikke være i stand til å gi opphav til rettslige skritt om mot deg eller Kulinarisk.no eller en tredjepart i hvert fall i henhold til gjeldende lov.

Du må ikke sende inn noen brukerinnhold til nettstedet som er eller har vært gjenstand for noen truede eller faktiske saksanlegg eller annen lignende klage.

Kulinarisk.no forbeholder seg retten til å redigere eller fjerne alt materiale sendt til denne nettsiden, eller lagres på Kulinarisk.no sin server, eller hostet eller publisert på dette nettstedet.

Uavhengig Kulinarisk.no sine rettigheter under disse vilkårene i forhold til brukerinnhold, Kulinarisk.no påtar seg ikke å overvåke innlevering av slikt innhold til, eller publisering av slikt innhold på denne nettsiden.

Ingen garantier

Dette nettstedet leveres «som det er» uten garantier, direkte eller indirekte. Kulinarisk.no gir ingen garantier i forhold til dette nettstedet eller informasjon og materiell på dette nettstedet.

Uten å begrense det generelle i det foregående avsnitt, Kulinarisk.no kan ikke garanterer at:

Denne nettsiden vil være konstant tilgjengelig, eller tilgjengelig i det hele tatt, eller informasjonen på dette nettstedet er komplett, sann, nøyaktig eller ikkevilledende.

Ingenting på dette nettstedet innebærer, eller er ment å utgjøre råd av noe slag. Hvis du trenger råd i forhold til hvilken som helst juridisk, økonomisk eller medisinsk rolle bør du ta kontakt med passende personell/instans/lege/sykehus.

Ansvarsbegrensninger

Kulinarisk.no vil ikke være ansvarlig overfor deg enten under loven om kontakt, erstatningsrettslige eller annet i forhold til innholdet i, eller bruk av, eller på annen måte i forbindelse med dette nettstedet:

 • I den grad at nettstedet er gratis å bruke, for ethvert direkte tap;
 • For noen indirekte, spesielle eller følgeskader, eller
 • For enhver bedrifts tap, tap av inntekter, inntekter, fortjeneste eller forventede besparelser, tap av kontrakter eller forretningsforhold, tap av omdømme eller goodwill, eller tap eller ødeleggelse av informasjon eller data.

Disse begrensningene av erstatningsansvar gjelder selv om Kulinarisk.no har blitt uttrykkelig oppmerksom på det potensielle tapet.

Unntak

Ingenting i dette nettstedets ansvarsfraskrivelse vil utelukke eller begrense noen garantier som er gitt ved lov at det vil være ulovlig å utelukke eller begrense, og ingenting på dette nettstedet ansvarsfraskrivelse vil utelukke eller begrense Kulinarisk.no sin erstatningsansvar for noen:

 • Dødsfall eller personskade forårsaket av Kulinarisk.no sin uaktsomhet;
 • Svindel eller uriktig informasjon på den delen av Kulinarisk.no, eller
 • Sak som det ville være ulovlig for Kulinarisk.no for å utelukke eller begrense, eller å forsøke eller sikte på å utelukke eller begrense, sitt ansvar.

Rimelig

Ved å bruke dette nettstedet, samtykker du i at unntakene og ansvarsbegrensninger som er fastsatt i dette nettstedet ansvarsfraskrivelsen er rimelige.

Hvis du ikke tror de er rimelige, må du ikke bruke dette nettstedet.

Andre betingelser

Du aksepterer at, som en begrenset ansvarsenhet, har Kulinarisk.no en interesse i å begrense det personlige ansvaret for dets tillitsvalgte og ansatte. Du samtykker i at du ikke vil fremme noe krav personlig mot Kulinarisk.no sine ledere, ansatte eller bidragsytere i forhold til eventuelle tap du lider i forbindelse med nettstedet.

Med forbehold for det foregående ledd, er du enig i at begrensninger av garantier og ansvar som er fastsatt i dette nettstedet ansvarsfraskrivelse vil beskytte Kulinarisk.no sine ledere, ansatte, bidragsytere, agenter, datterselskaper, etterfølgere, tildeler og underleverandører samt Kulinarisk.no.

Håndheves bestemmelser

Hvis noen bestemmelse i dette nettstedet ansvarsfraskrivelse er, eller er funnet å være, ikke kan håndheves under gjeldende lov, vil det ikke påvirke gyldigheten av de øvrige bestemmelsene i dette nettstedet ansvarsfraskrivelse.

Indemnitet

Aksepterer du å erstatte Kulinarisk.no og forplikter deg til å holde Kulinarisk.no skadesløs for eventuelle tap, skader, kostnader, gjeld og utgifter inkludert, uten begrensning, advokatkostnader og eventuelle beløp som er betalt av Kulinarisk.no til en tredjepart i oppgjør eller tvist etter råd fra Kulinarisk.no sin juridiske rådgivere, pådratt eller lidd av Kulinarisk.no som oppstår som følge av eventuelle brudd på bestemmelser i disse vilkårene og betingelsene, eller som følge av eventuelle krav at du har brutt noen bestemmelse i disse vilkårene.

Brudd på disse vilkårene

Med forbehold for Kulinarisk.no sine andre rettigheter under disse vilkårene, hvis du bryter disse vilkårene på noen måte, kan Kulinarisk.no ta en slik handling som Kulinarisk.no anser hensiktsmessig å håndtere mislighold, herunder blokkere din tilgang til hjemmesiden, som forbyr deg fra å få tilgang til nettstedet, blokkerer datamaskiner ved hjelp av IP-adressen din fra å få tilgang til nettstedet, kontakte din internettleverandør for å be om at de blokkere tilgangen til nettstedet og/eller bringe søksmål mot deg.

Variasjon

Kulinarisk.no kan revidere disse vilkårene fra tid til annen. Reviderte vilkår vil gjelde for bruk av denne nettsiden fra datoen for offentliggjøring av de reviderte vilkår på denne nettsiden. Vennligst sjekk denne siden med jevne mellomrom for å sikre at du er kjent med den gjeldende versjonen.

Tildeling

Kulinarisk.no kan overføre, subkontrakte eller på annen måte håndtere Kulinarisk.no sine rettigheter og/eller forpliktelser etter disse vilkårene uten å varsle deg eller innhente samtykke.

Du kan ikke overføre, subkontrakt eller på annen måte håndtere dine rettigheter og/eller plikter i henhold til disse vilkårene.

Ugyldighet

Hvis en bestemmelse i disse vilkårene bestemmes av en domstol eller annen kompetent myndighet til å være ulovlig og/eller ikke kan håndheves, vil andre bestemmelser fortsatt gjelde. Hvis noe ulovlig og/eller ikke kan håndheves bestemmelse ville være lovlig eller håndheves dersom deler av den ble slettet, vil den delen anses som skal slettes, og resten av bestemmelsen vil fortsatt gjelde.

Hele avtalen

Disse vilkårene og betingelsene sammen med nettsiden utgjør hele avtalen mellom deg og Kulinarisk.no i forhold til din bruk av dette nettstedet, og erstatter alle tidligere avtaler med hensyn til din bruk av dette nettstedet.

Lover og regler

Disse vilkårene vil være underlagt og tolkes i samsvar med Norges lover og regler, og eventuelle tvister i forbindelse med disse vilkårene vil være underlagt den eksklusive jurisdiksjonen til domstolene i norsk rett.

Registreringer og fullmakter

Kulinarisk.no med alt ikkekommersielt og kommersielt innhold, samt rettigheter eies og styres av Sister Europa AS.

Sister Europa AS / Kulinarisk.no
Arnstein Arnebergsvei 3
0274 Oslo

Du kan kontakte Kulinarisk.no på e-post: [email protected]