Vin – anbefalinger og redaksjonelle saker

Nye bobler fra Italia

tommasi-perla-appassionato-brutUkens vin er en boblende nyhet fra Lombardia laget på pinot noirdruen. Den kan fint nytes alene som en aperitif, men egner seg spesielt godt til fiskeretter.

Tommasi Perla Appassionato Brut

Toppårgang fra klassisk burgundhus

bouchard-bourgogne-reserve-chardonnayKlassiske burgundere skal være lagringsdyktige og ha en syrestruktur som gir vin med potensial for lagring. De skal vise frem potensialet i druene, vinmarkene og i hver enkelt årgang. Naturen er ansvarlig for hva hver enkelt vin vil bli og 2014 er årgangen hvor kvaliteten er høy og avlingen liten, også for denne ypperlige chardonnayen!

Toppårgang fra klassisk burgundhus

Frisk til forrett

ballon-sauvignon-blanc-2015Ukens vin er frisk sauvignon blanc, som egner seg ypperlig til lette forretter av fisk og grønnsaker – prøv den gjerne til asparges!

Frisk til forrett

Derfor er chablis perfekt til sjømat

Roland Lavantereux Petit ChablisFå viner passer bedre til fisk og sjømat enn Chablis. I spekteret fra frisk og ukomplisert Petit Chablis til kompleks og smaksrik Grand Cru, kan du finne vinfølge til de fleste sjømatretter. Svaret finner du så langt tilbake som 155 millioner år da hele vindistriktet lå under vann.

Derfor er chablis perfekt til sjømat

Godt til krydret grillmat!

Cuvée Christer Berens PrimitivoSommeren er ikke over, ei heller grillsesongen, som for oss gjerne kan vare helt frem til jul! Er du glad i litt sterke smaker og bruker mye krydder eller rub trenger du en smaksrik vin som komplementerer maten. Som for eksempel en sør-italiensk primitivo.

Godt til krydret grillmat!

Økologisk rosé

Ecologica Syrah Rosé VIN – ANBEFALINGER OG REDAKSJONELLE SAKERSommeren er så langt fra over. Det er fremdeles tid til å nyte lune kvelder sammen med god mat, gode venner og vin som passer til. Skal du for eksempel invitere til rekelag i helgen er ukens vin en sikker ledsager.

Økologisk rosé

Tradisjonsrik chardonnay fra Chablis

J. Moreau St. Bris 2014En lang rekke franskmenn med sans for kvinner med arverett til vinmarker går som en rød tråd gjennom J. Moreau & Fils over 200 år lange historie. I dag er det en kvinne som står i bresjen for vinhusets rene, syrefriske og klassiske viner og ukens vin er intet unntak. Hennes St. Bris er et ypperlig valg i sommervarmen til østers og annen sjømat i tillegg til fisk og hvitt kjøtt.

Tradisjonsrik chardonnay fra Chablis

Prisbelønt australier

Black ShirazDen nye vinverden imponerer stadig vekk. Ukens vin er en australsk shiraz som nylig vant en gullmedalje i San Francisco International Wine Competition.

Prisbelønt australier

Elegante bobler

Charles de Fère Cuvée Jean-Louis Blanc de Blancs BrutVi feirer all den gode sjømaten vi har tilgang på akkurat nå med litt gode franske bobler – og ja, bobler passer ypperlig sammen med mat. Dette er riktignok ikke en champagne i ordets rette forstand da den er produsert rett utenfor området, men vinmakeren er 6. generasjon i rekken av ekte champagnemakere.

Elegante bobler

Perfekt til grillet fisk og skalldyr

DEUX ROCHES PLANTS DU CARRE MÂCON-VILLAGES 2014Ukens vin er en gammel kjenning og en av de hvite bestselgerne på vinmonopolet fra Burgund. Den passer ypperlig til fisk og skalldyr som er noe av det beste vi kan putte på grillen akkurat nå.

Perfekt til grillet fisk og skalldyr

Rødvinsguide – Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Syrah

Hvitvinsguide – Riesling, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Grigio, Pinot Gris

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.