Banankake

Oppskrift banankake

3 egg
300 g sukker
400 g hvetemel
200 g smeltet smør
1 dl melk
2 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts vaniljesukker
3 knuste modne bananer

Banankake :
Forvarm ovnen til 200 grader, og dekk en langpanne med bakepapir. Pisk egg og sukker sammen, tilsett smøret og sikt hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og natron i røren. Mos bananene godt med en gaffel og tilsett dem og melken i røren. Stekes i 35-45 minutter. Sjekk med en tannpirker om kaken er ferdig. Kaken pyntes med siktet melis.

Tips: Hakk gjerne mørk/lys kokesjokolade og nøtter å ha det i røren avslutningsvis for en mer spennende banankake.

BROWNIES

BrowniesOppskrift brownies i langpanne ca 30 x 20 cm

200 g kokesjokolade, gjerne mørk
230 g smør
130 g hvetemel
400 g sukker
2 ts vaniljesukker
4 egg

Smelt smør og sjokolade i en kjele på svak varme til det er helt smeltet, tilsett sukkeret og bland godt. Rør inn et og et egg om gangen i sjokolade/smørblandingen. Rør ca ½ minutt etter hvert egg. Sikt inn hvetemel og vaniljesukker og rør dette godt sammen. Tøm røren i en liten bakepapirkledd langpanne på ca 30 x 20 cm, og stek på 160 grader i ca. 30 minutter. Browniesne skal være litt seige i midten og sprø på toppen. Denne oppskriften egner seg godt til å fryse, men disse er så gode så vi tviler på at det blir noen igjen å fryse …

Pynt gjerne med litt melis.

Dette er kanskje verdens beste browniesoppskrift!

red. Banankake

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.