Fylte påskeharer

I enkelte europeiske land er vanlig å bake en rekke boller og kaker formet som påskeharer. Disse kan være med og uten fyll, søte eller salte. Påskeharen her er fylt med kjøttdeig grønnsaker og pyntet med sesamfrø!. Maler til figurene skjærer du til etter eget ønske og fantasi. Av eventuelle rester av deigen kan du lage rundstykker.

Fylte påskeharerOppskrift (12 stk.)

125g smør
175g kesam
275 g mel
300 g kjøttdeig
1 gulrot
1 løk
2 ss rømme
80 g revet ost
1 eggeplomme
2 ss vegetabilsk olje
2 ss sesamfrø
Salt og pepper

Fylte påskeharer:
Bruk kjøkkenmaskin og bland mykt smør, mel og salt. Tilsett kesam og bland alt godt sammen. Form deigen til en ball, pakk den inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i 45 minutter. I mellomtiden lager du fyllet. Finhakk løken og rasp gulroten. Stek så løken i en stekepanne med olje til den er gyllen. Tilsett deretter kjøttdeigen og gulroten og stek til det er gjennomstekt. Til slutt tilsetter du rømme og revet ost, og smaker til med salt og pepper. Kjevle ut deigen og lag sjablonger til påskeharene. Skjær ut til tolv figurer. Skjær små hull i halvparten av disse for at damp skal kunne slippe ut. Legg de utskårede figurene uten hull på bakepapir, fukt kantene med vann og legg på kjøttfyll. Legg så på den andre delen av figuren, fest dem rundt kantene og brett ned et av ørene. Pensle de med pisket eggeplomme, dryss sesamfrø over og lag øyne og nese med f.eks tørket frukt eller krydder. Stek dem i 15 minutter på 220 grader.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.