Brownies

BrowniesOppskrift brownies i langpanne ca 30 x 20 cm

200 g kokesjokolade, gjerne mørk
230 g smør
130 g hvetemel
400 g sukker
2 ts vaniljesukker
4 egg

Brownies:
Smelt smør og sjokolade i en kjele på svak varme til det er helt smeltet, tilsett sukkeret og bland godt. Rør inn et og et egg om gangen i sjokolade/smørblandingen. Rør ca ½ minutt etter hvert egg. Sikt inn hvetemel og vaniljesukker og rør dette godt sammen. Tøm røren i en liten bakepapirkledd langpanne på ca 30 x 20 cm, og stek på 160 grader i ca. 30 minutter. Browniesene skal være litt seige i midten og sprø på toppen. Denne oppskriften på brownies egner seg godt til å fryse, men disse er så gode så vi tviler på at det blir noen igjen å fryse …

Dette er kanskje verdens beste browniesoppskrift!

Her finner du flere oppskrifter på bakst!

SJOKOLADEKAKE MED APPELSINSIRUP

Sjokoladekake-oppskrift-med-appelsinsirup
Oppskrift

300 g mel
175 g sukker
175 g melk
1 dl luktfri vegetabilsk olje
1 egg
2 toppede ss  kakaopulver
1 ss vaniljesukker
Skallet av 1 appelsin
1 ts bakepulver

Appelsinsirup
1 1/2 dl vann
50 g sukker
2 ss honning
Saften og skallet av 1 appelsin
30 ml appelsinlikør
1 vaniljestang
1 kanelstang
3 kardemommefrø

Bland alle ingrediensene til kaken med en håndmikser til en glatt røre og hell den i en smurt ildfast form eller en kakeform på 20-30 cm. Stek ved 170 grader i ca. 30 minutter. La kaken avkjøles og drypp sirupen over. La kaken hvile i 15 minutter før du skjærer i den .

For å lage sirupen heller du vann og sukker i en gryte, og lar det koke opp. Del vaniljestangen på langs, og tilsett resten av krydderne. Kok videre i 10-15 minutter. Tilsett deretter appelsinsaft og honning, og kok i 5 minutter.

Sjokoladekake

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.