Brownies
Oppskrift brownies i langpanne ca 30 x 20 cm
200 g kokesjokolade, gjerne mørk
230 g smør
130 g hvetemel
400 g sukker
2 ts vaniljesukker
4 egg
Brownies:
Smelt smør og sjokolade i en kjele på svak varme til det er helt smeltet, tilsett sukkeret og bland godt. Rør inn et og et egg om gangen i sjokolade/smørblandingen. Rør ca ½ minutt etter hvert egg. Sikt inn hvetemel og vaniljesukker og rør dette godt sammen. Tøm røren i en liten bakepapirkledd langpanne på ca 30 x 20 cm, og stek på 160 grader i ca. 30 minutter. Browniesene skal være litt seige i midten og sprø på toppen. Denne oppskriften på brownies egner seg godt til å fryse, men disse er så gode så vi tviler på at det blir noen igjen å fryse …
Dette er kanskje verdens beste browniesoppskrift!
Her finner du flere oppskrifter på bakst!
SJOKOLADEKAKE MED APPELSINSIRUP
Oppskrift
300 g mel
175 g sukker
175 g melk
1 dl luktfri vegetabilsk olje
1 egg
2 toppede ss kakaopulver
1 ss vaniljesukker
Skallet av 1 appelsin
1 ts bakepulver
Appelsinsirup
1 1/2 dl vann
50 g sukker
2 ss honning
Saften og skallet av 1 appelsin
30 ml appelsinlikør
1 vaniljestang
1 kanelstang
3 kardemommefrø
Bland alle ingrediensene til kaken med en håndmikser til en glatt røre og hell den i en smurt ildfast form eller en kakeform på 20-30 cm. Stek ved 170 grader i ca. 30 minutter. La kaken avkjøles og drypp sirupen over. La kaken hvile i 15 minutter før du skjærer i den .
For å lage sirupen heller du vann og sukker i en gryte, og lar det koke opp. Del vaniljestangen på langs, og tilsett resten av krydderne. Kok videre i 10-15 minutter. Tilsett deretter appelsinsaft og honning, og kok i 5 minutter.