Drinkoppskrifter | Cocktailoppskrifter

Drinkoppskrifter – Ukens cocktail

MARGARITA

Fransisco Morales er opphavsmannen til denne populære cocktailen som heter Margarita, den så dagens lys i Mexico i 1842.Fransisco Morales er opphavsmannen til denne populære cocktailen som heter Margarita, den så dagens lys i Mexico i 1842.

DrinkoppskrifterOppskrift

6 cl tequila
2 cl Triple Sec eller Cointreau
1 limebåt
4 cl saft av fersk lime
Knuste isbiter
Grovt salt
1 limeskive til pynt

Gni kanten av et avkjølt cocktailglass med limebåten. Dypp deretter glasset i en skål med grovt salt, og la det stivne. Rist Tequila, Triple Sec og limesaft kraftig sammen med knust is til det dugger på shakeren. Sil blandingen over i cocktailglasset og pynt med limeskiven.

Gin Smash

Det er mye mer spennende du kan lage med god gin enn en Gin & Tonic. Gin Smash daterer seg så langt tilbake som til 1869, og fersk sitronmelisse og mynte gjør at den smaker vår!

cocktail

Oppskrift

4 cl Beefeater London Dry Gin
1 ss sukker
1 kvist fersk sitronmelisse
2 kvister fersk mynte
1 2 cm bred appelsinskall

Bland alle ingrediensene i en shaker og rist hardt. Sil den to ganger, den siste gangen i et avkjølt cocktailglass. Pynt med appelsinskall.

Caipirinha

Caipirinha betyr noe så søtt som liten landsbyjente, og er Brasils nasjonaldrink.

Drinkoppskrifter og cocktail

Oppskrift

1 lime
2 ts sukker
5 cl cachaca

Skjær limen i skiver og legg de i glasset sammen med sukkeret. Knus bitene med en muddler til saften er presset ut. Hell i spriten og rør med en barskje. Fyll til slutt opp med knust is og rør godt.

Mojito

Mojito har sin opprinnelse fra Cuba, og sto på Ernest Hemmingways liste over favorittcocktailer. Den er enkel å lage og mynteblader og lime er med på å skape en fantastisk frisk smak.

CocktailoppskrifterOppskrift

4 cl lys rom
12 cl club soda
2 ss sukker
12 ferske mynteblader
1 lime
Isbiter

Plasser sukker, mynteblader og litt club soda i et longdrinkglass. Press myntebladene og sukkeret, helst med en muddler hvis du har, hvis ikke bruk håndtaket på en tresleiv. Dette for å løse opp sukkeret, og frigi smaken fra myntebladene. Press juicen fra limen oppi glasset, og legg limen i. Hell i isbiter og resten av club sodaen og server mojito.

Drinkoppskrifter

Nyt en god cocktail med gode drinkoppskrifter

GIN TONIC
DrinkOppskrift

4 cl London Dry Gin
15 cl tonic
Isbiter
Sitron
Fyll et høyt glass 3/4 fult med isbiter

Hell i gin først, deretter tonic. Skvis litt sitron i og gni også glasskanten med sitron. Rør rundt og server.

The Bund Trader

Forskjellen mellom en gjennomsnittlig drink og en god drink er ingrediensene. Velg alltid ferske ingredienser fremfor hermetiserte eller ferdige varianter fra flaske. The Bund Trader er en deilig fruktig og noe sur cocktail med et krydret kick, inspirert av mat fra Shanghai. «The Bund» er et havneområde i Shanghai som strekker seg en kilometer langs bredden av Huangpuelven og er en av de viktigste turistdestinasjonene i byen.

The Bund TraderOppskrift

5 cl Absolut pears
3 cl sitronjuice
2 cl  sukkerlake
5 cl eplejuice
1 cl ingerfærjuice
Eggehvitte

Ha alle ingrediensene uten is i en cocktailshaker og rist til du får et fint
skum. Rist en gang til, denne gangen med is.
Serveres i cocktailglass og garneres med pære og/eller ingefær.

Poco Loco – Chris Grøtvedt

Visste du at kubansk mat er temmelig smakløst? Det var bare en av tingene vi lærte da vi var observatører på bartenderkonkurransen Havana Club Grand Prix i Oslo her om dagen. En del av konkurransekriteriene, var nemlig å fortelle noe om Cuba, i tillegg til å lage den beste drinken selvfølgelig.

Den gjeve førsteplassen gikk til Chris Grøtvedt som til daglig er barmanager ved  Theatercafeen i Oslo,

Les mer her

Vinnercocktail – Poco Loco

Poco Loco - Chris Grøtvedt - Havana Club Grand Prix OsloOppskrift

50 ml Havana Selecction de Maestros
20 ml Sweet Vermouth
15 ml Oloroso Sherry
5 ml Galliano Ristretto

Metode: røres

Guantanamera Cocktail

Vår bartendervenn Alex Ruas, har gjort det igjen – vunnet en ny konkurranse med en av sine cocktailer. For knappe to uker siden gikk han av med seieren i konkurransen Bacardi Legacy, og vil representere Norge i finalen i Moskva med Guantanamera. Alex har sendt oss oppskriften i form av en film – håper den gir deg den rette fredagsstemningen!

Guantanamera

2 cl Maliarda Vermouth (alternativt Martini Bianco)
4 cl Bacardi Superior
3 dråper Chocolate Bitter
Absinthespray
Appelsinskall

Hell Vermouth og Bacardi i et røreglass, tilsett Chocolate Bitter og is og rør rundt. Hell ingrediensene i et coupetteglass gjennom en sil, avslutt med Absinthespray, og pynt med appelsinskall.

Oppskrift og video: Alex Ruas