Rosinboller

rosinbollerOppskrift (35-40 boller)

5 egg
1 kg mel (+ 300 – 400 g mel til å spe på med)
200 g sukker
200 g smør
1/2 liter melk
50 g gjær (helst fersk)
200 g rosiner

Rosinboller
Lunk melken og tilsett smeltet smør.
Pass på at blandingen er fingervarm før du rører ut gjæren i den.
Tilsett egg, sukker og mel (ev.kardemomme) mens deigen elter i kjøkkenmaskinen.
Spe på med mel til deigen virker fast.
Tilsett rosinene helt mot slutten og se til at de er jevnt fordelt i deigen.
Dekk bollen med plast og deretter et kjøkkenhåndkle og sett bollen på et lunt sted for å heve i ca. 45-60 minutter.
Trill ut bollene og legg dem på en bakeplate med bakepapir på.
Dekk brettet med plast og kjøkkenhåndkle igjen og etterhev i ca. 45-60 minutter.
Stek rosinboller på 200 grader til de er gylne (8-15 minutter).

Her finner du flere oppskrifter på bakst!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.