Rosinboller
Oppskrift (35-40 boller)
5 egg
1 kg mel (+ 300 – 400 g mel til å spe på med)
200 g sukker
200 g smør
1/2 liter melk
50 g gjær (helst fersk)
200 g rosiner
Rosinboller
Lunk melken og tilsett smeltet smør.
Pass på at blandingen er fingervarm før du rører ut gjæren i den.
Tilsett egg, sukker og mel (ev.kardemomme) mens deigen elter i kjøkkenmaskinen.
Spe på med mel til deigen virker fast.
Tilsett rosinene helt mot slutten og se til at de er jevnt fordelt i deigen.
Dekk bollen med plast og deretter et kjøkkenhåndkle og sett bollen på et lunt sted for å heve i ca. 45-60 minutter.
Trill ut bollene og legg dem på en bakeplate med bakepapir på.
Dekk brettet med plast og kjøkkenhåndkle igjen og etterhev i ca. 45-60 minutter.
Stek rosinboller på 200 grader til de er gylne (8-15 minutter).
Her finner du flere oppskrifter på bakst!