Sjokoladekake med appelsinsirup

Sjokoladekake-oppskrift-med-appelsinsirup
Oppskrift sjokoladekake

300 g mel
175 g sukker
175 g melk
1 dl luktfri vegetabilsk olje
1 egg
2 toppede ss  kakaopulver
1 ss vaniljesukker
Skallet av 1 appelsin
1 ts bakepulver

Appelsinsirup
1 1/2 dl vann
50 g sukker
2 ss honning
Saften og skallet av 1 appelsin
30 ml appelsinlikør
1 vaniljestang
1 kanelstang
3 kardemommefrø

Sjokoladekake :
Bland alle ingrediensene til kaken med en håndmikser til en glatt røre og hell den i en smurt ildfast form eller en kakeform på 20-30 cm. Stek ved 170 grader i ca. 30 minutter. La kaken avkjøles og drypp sirupen over. Sjokoladekake skal hvile i 15 minutter før du skjærer i den .

For å lage sirupen heller du vann og sukker i en gryte, og lar det koke opp. Del vaniljestangen på langs, og tilsett resten av krydderne. Kok videre i 10-15 minutter. Tilsett deretter appelsinsaft og honning, og kok i 5 minutter.

Her finner du flere oppskrifter på bakst!

Overraske noen du er glad i på Valentine’s Day? Kombinasjonen av appelsin- og sjokoladesmak i denne kaken er nydelig!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.