Baguett

BaguettOppskrift (gir 3 baguett)

400 g hvetemel
1 ts havsalt
15 gram fersk gjær eller 1/2 pose tørrgjær
2 ss olivenolje
3 dl vann, romtemperert

Baguett:
Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok og hell alle ingrediensene i bakebollen. Hold av litt av melet og ha det i hvis deigen blir for klissete. La deigen heve til den har dobbel størrelse. Det tar 1-3 timer.

Del deigen i tre like baguetter. Trill og strekk de forsiktig ut slik at de blir omtrent like lange som bredden på et stekebrett. Legg baguettene på bakepapirkledt stekebrett og pensle dem med vann og strø litt mel over. Lag et par snitt i hver baguette med en skarp kniv. Ca. 1 cm dype. La baguettene etterheves under et rent kjøkkenhåndkle i 30-60 minutter. Sett ovnen på 200 grader og når den er varm steker du baguettene i ca. 20-25 minutter til de har fått en gylden farge. Avkjøl alltid baguett på rist.

Her finner du flere oppskrifter på bakst!

Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.