Sjakkruter (silkekaker)

Oppskrift

200 g smør
150 g sukker
200 g hvetemel
100 g potetmel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ss kakao

Fremgangsmetode sjakkruter (silkekaker): Rør smør og sukker hvitt, sikt inn hvetemel, potetmel, bakepulver og vaniljesukker og rør dette til en fin røre.
Del deigen i to deler, og tilsett kakao i den ene delen. Del hver deig i to igjen (fire deler til sammen, to lyse og to brune) og trill ut 4 pølser på ca. 2 cm i diameter. Legg pølsene sammen (som et sjakkbrett med lys og mørk pølse diagonalt) og trykk dem sammen til en firkantet rull.
Legg pølsen kjølig et par timer.
Skjær rullen i ca. 1/2 cm tykke skiver, og stek dem lysebrune.

Tid og ovn: Stekes sjakkruter (silkekaker) midt i ovnen på 200 grader i ca. 12 minutter.

Her finner du flere oppskrifter på bakst!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.