Biscotti

Biscotti oppskriftOppskrift (Ca. 30 biscotti)

140 g smør
170 g sukker
2 egg
2-3 dråper vaniljeessens
1 ss vann
450 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
175 gram grovhakkede mandler

Biscotti:
Kjør smør og sukker i kjøkkenmaskin til en luftig blanding. Visp inn egg, vann og vaniljeessens. Bland mel og bakepulver i en bolle. Hell melblandingen gradvis i kjøkkenmaskinen til alt er godt blandet. Rør til slutt inn de hakkede mandlene.

Del deigen i to like deler og rull til ca. 30 cm lange pølser. Klem pølsene flate, legg dem på bakepapir. Stekes på 170 °C i 25 minutter.

Ta pølsene ut av ovnen og la dem avkjøles i ca. 5 minutter. Skjær dem så i skiver på skrå, ca. 15 skiver per pølse.

Stek skivene videre i 20–25 minutter til de er gylne. Kjeksen holder seg i ca. 2 uker i en lufttett boks eller i et glass.

Det finnes flere alternative ingredienser i biscotti. Du kan bytte ut mandlene med pistasienøtter, eller tilsette revet appelsinskall. Godt blir det uansett! Oppskriften som vi har brukt her er standar versjonen.

Se også oppskrift med aprikos!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.