Biscotti
Oppskrift (Ca. 30 biscotti)
140 g smør
170 g sukker
2 egg
2-3 dråper vaniljeessens
1 ss vann
450 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
175 gram grovhakkede mandler
Biscotti:
Kjør smør og sukker i kjøkkenmaskin til en luftig blanding. Visp inn egg, vann og vaniljeessens. Bland mel og bakepulver i en bolle. Hell melblandingen gradvis i kjøkkenmaskinen til alt er godt blandet. Rør til slutt inn de hakkede mandlene.
Del deigen i to like deler og rull til ca. 30 cm lange pølser. Klem pølsene flate, legg dem på bakepapir. Stekes på 170 °C i 25 minutter.
Ta pølsene ut av ovnen og la dem avkjøles i ca. 5 minutter. Skjær dem så i skiver på skrå, ca. 15 skiver per pølse.
Stek skivene videre i 20–25 minutter til de er gylne. Kjeksen holder seg i ca. 2 uker i en lufttett boks eller i et glass.
Det finnes flere alternative ingredienser i biscotti. Du kan bytte ut mandlene med pistasienøtter, eller tilsette revet appelsinskall. Godt blir det uansett! Oppskriften som vi har brukt her er standar versjonen.
Se også oppskrift med aprikos!