Berlinerkranser

 Oppskrift berlinerkranser 

2 kokte eggeplommer
2 rå eggeplommer
125 g sukker
250 g usaltet meierismør, romtemperert
350 g siktet hvetemel
2 halvpiskede eggehviter

Berlinerkranser: 
Fremgangsmetode:
Hardkok 2 egg og ta ut plommene. Press de kokte eggeplommene gjennom en sil, og pisk sukker, 2 kokte, og 2 rå eggeplommer til eggedosis. Elt i hvetemel og smør vekselsvis til du har en fast deig og sett den kaldt til neste dag. Rull strimler (ca. 10-14 cm lang) og form dem som en krans, hvor endene krysser hverandre nederst. Pensle de med halvpisket eggehvite og strø over perlesukker.

Tid og ovn: Stek kakene lysegule på smurt eller bakepapirkledd plate midt i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter.

Annet: Avkjøl kakene helt før du legger berlinerkranser i en tett boks

Sandkaker

Oppskrift (Ca. 40 sandkaker)

150 g smør
150 g sukker
250 g hvetemel
50 g skåldede, malte mandler
1 egg

Fremgangsmetode: Smør og sukker røres hvitt, tilsett mel og malte mandler. Pisk egget lett og bland det inn slik at deigen bindes sammen.

La deigen hvile seg i ca. 2 timer, før du trykker deigen ut i godt smurte sandkakeformer.

Tid og ovn: Stekes på 180 grader i 8-10 minutter. Kakene skal være lys gule. La kakene stå i formen i et par minutter før de hvelves ut på bakeristen.

Annet: Ca. 40 kaker, oppbevares i en lufttett boks, og kan også fryses.

Sandkaker

Sirupsnipper

Oppskrift (ca. 40 sirupsnipper)

100 g mørk sirup
60 g sukker
1/2 dl kremfløte
60 g smør
1 eggeplomme
250 g hvetemel
¼  ts malt ingefær
½  ts pepper
¾  ts natron
100 g skåldede mandler

Fremgangsmetode: Kok opp sirup, sukker og fløte i en kjele, hell så røren over smøret og rør til smøret er smeltet. Avkjøl blandingen til den er lunken og ha i eggeplommen. Sikt inn litt av melet sammen med krydderet og natron og bland røren sammen. Sikt mer mel i røren til deigen er fast og fin. Dekk til deigen og la den stå kaldt til neste dag.
Kjevle ut litt og litt av deigen til ganske tynne leiver. (Ikke bruk for mye mel når du kjevler ut deigen, det gjør kakene grå). Skjær ut snipper med en bakkelsspore og pynt med en halv skåldet mandel. Legg kakene på en stekeplate; smurt eller med bakepapir.

Tid og ovn: Stek snippene lysebrune ved 180 °C i 8-10 minutter. Avkjøles på rist.

Annet: Gir ca 40 kaker

Sirupsnipper

Om oss

Kulinarisk.no er et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til å lage mat- og drikke fra bunnen av. Det er den kulinariske opplevelsen og ekte matglede som er vårt fokus. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.