Tomatsuppe enkelt, raskt og supergodt

TomatsuppeOppskrift (4 personer)

1 liten løk, hakket
2 hvitløksfedd i tynne skiver
2 stengler bladselleri i tynne
skiver
Extra virgin olivenolje til steking
1 l grønnsaksbuljong
1 boks skåldede tomater
½ potte basilikum
Salt og pepper  
½ potte basilikum, finhakket til servering

Tomatsuppe
Stek løk, hvitløk og bladselleri i litt olje i en varm gryte. Det skal ikke ta farge.
Hell tomat og buljong i, og la det småkoke i 15 minutter.
Tilsett basilikum og blend suppen med en stavmikser.
Smak til med salt og pepper.
Anrett suppen i porsjonsglass eller boller med finhakket basilikum, og server  med godt brød til.

Tomatsuppe laget fra bunnen av – enkelt, raskt og supergodt!

Her finner du flere oppskrifter på suppe!

Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen

Tomatsuppens mangfold

Tomater og suppe, en tidløs kjærlighetsduo som har fortryllet smaksløkene gjennom generasjoner. Enten du er tilhenger av den varmende konsistensen av en tomatsuppe på kjølige dager eller den forfriskende smaken av en kald (gazpacho) tomatsuppe om sommeren, er disse ingrediensene grunnlaget for utallige deilige retter. Vi gjør ett dypdykk inn i universet av tomater og suppe. La oss utforske og prøve å forbedre dine egne suppekunster.

Tekst: Knut Whist
Tomater og suppe i mange varianter

Tomaten, en frukt som ofte blir behandlet som en grønnsak, er kjent for sin saftige tekstur og komplekse smakprofil. Rik på antioksidanter, spesielt lykopen, bidrar tomater til å styrke immunforsvaret og fremme hjertehelse. Med varianter som plommetomater, cherrytomater og store biff-tomater, åpnes et smakslandskap med utallige muligheter.

Tomater danner grunnlaget for en rekke unike suppeopplevelser. Fra den klassiske tomatsuppen med basilikum til den kremete tomatsuppen med ristede hvitløkskrutonger og chili, er variasjonen uendelig. Utforsk også den kjølende gazpacho eller den eksotiske tomatsuppen med krydret indisk vri. Tomater er den konstante ingrediensen som binder sammen smakfulle suppekreasjoner.

Tomatsuppens helsefordeler

Ut over den gode smaken bringer tomatsupper også med seg en rekke helsefordeler. Lykopenet i tomater har vist seg å være en kraftig antioksidant som kan bidra til å redusere risikoen for visse kreftformer og forbedre hudhelsen. Videre inneholder tomater vitamin C, kalium og folat, som alle er essensielle næringsstoffer for kroppens velfungerende system.

 • En kjærlighetserklæring til smaksløkene
  • Tomatsuppe, en eldgammel trøstende delikatesse, gir et lerret for kulinarisk kreativitet. Den varmer opp kalde dager, gir næring og har en beroligende effekt på sjelen. Ved å kombinere forskjellige ingredienser og smaker, kan du tilpasse suppen etter årstidene og dine egne smakspreferanser.
 • Suppekunstens mange former
  • Suppekunsten har ingen grenser. Fra fyldige gryteretter til rene og lette buljonger, kan du utforske verden gjennom en skål med suppe. Tomatsuppe, en av de mest elskede variantene, kan være kremet, chunky eller smooth, og serveres både varm og kald. Enten du går for en italiensk minestrone eller en spicy mexicansk inspirert suppe, er suppe et universelt språk av smak.
 • Suppe som helsebringende målti
  • Supper er ikke bare en fest for smaksløkene, de kan også være en kilde til næringsrik glede. Ved å inkludere en rekke grønnsaker, proteiner og sunne oljer, kan suppen gi kroppen de essensielle næringsstoffene den trenger. Den varme væsken i suppe kan også være beroligende for sår hals og forkjølelse, og det høye vanninnholdet bidrar til å opprettholde hydrering.
 • Oppdag kreativiteten i kjøkkenet ditt
  • Enten du velger å lage en enkel tomatsuppe eller eksperimentere med forskjellige suppevarianter, er tomater og suppe en uovertruffen kombinasjon. La deg inspirere av smakene, oppdag nye oppskrifter og nyt gleden av å skape smakfulle retter rett fra ditt eget kjøkken. Tomater og suppe, en forbindelse som aldri vil gå ut av sesongen, er et evigvarende symbol på kjærlighet for mat og gastronomisk utforskning.

HVITLØKSBRØD MED TIMIAN

Hvitløksbrød med timianOppskrift

1/2 baguette
100 g smør
1  sitron
6 ferske timiankvister
4  hvitløksbåter
Olje

Sett ovnen på 225 grader. Skjær brødet i skiver og stek dem i en varm panne med olje til de har fått fin farge. Bland romtemperert smør med timiankvistene. Press hvitløken i. Bland godt. Smør et lag med blandingen på hver skive. Sett skivene på en stekeplate og la de stå i ovnen til smøret har smeltet.

Smaksrikt hvitløksbrød med herlig sprø overflate og mye smak av timian passer godt til tomatsuppe!

Hvitløksbrød med timian

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.