Tomatsuppe
Oppskrift (4 personer)
1 liten løk, hakket
2 hvitløksfedd i tynne skiver
2 stengler bladselleri i tynne
skiver
Extra virgin olivenolje til steking
1 l grønnsaksbuljong
1 boks skåldede tomater
½ potte basilikum
Salt og pepper
½ potte basilikum, finhakket til servering
Tomatsuppe
Stek løk, hvitløk og bladselleri i litt olje i en varm gryte. Det skal ikke ta farge.
Hell tomat og buljong i, og la det småkoke i 15 minutter.
Tilsett basilikum og blend suppen med en stavmikser.
Smak til med salt og pepper.
Anrett suppen i porsjonsglass eller boller med finhakket basilikum, og server med godt brød til.
Tomatsuppe laget fra bunnen av – enkelt, raskt og supergodt!
Her finner du flere oppskrifter på suppe!
Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen
HVITLØKSBRØD MED TIMIAN
Oppskrift
1/2 baguette
100 g smør
1 sitron
6 ferske timiankvister
4 hvitløksbåter
Olje
Sett ovnen på 225 grader. Skjær brødet i skiver og stek dem i en varm panne med olje til de har fått fin farge. Bland romtemperert smør med timiankvistene. Press hvitløken i. Bland godt. Smør et lag med blandingen på hver skive. Sett skivene på en stekeplate og la de stå i ovnen til smøret har smeltet.
Smaksrikt hvitløksbrød med herlig sprø overflate og mye smak av timian passer godt til tomatsuppe!