Formkake med banan

formkake med bananOppskrift (4 personer)

50 g smør
1 egg
1 dl brunt sukker
1 moden banan
2 1/2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker,
1 dl yoghurt naturell

Formkake med banan:
Sett stekeovnen på 200 grader. Smelt smøret og la det bli kaldt. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Tilsett vaniljesukker, og sikt i mel og bakepulver. Hell yoghurt og smør i røren. Mos bananen med en gaffel og rør den inn i røren. Rør forsiktig og hell røren i en smurt ildfast form, eller en liten brødform ikledd bakepapir. Sett kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter, begynner den å bli litt for brun på toppen kan du dekke den med aluminiumsfolie.

Her finner du flere oppskrifter på bakst!

Lyst på noe godt til kaffen? Vi anbefaler formkake med banan og yoghurt!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.