Lussekatter – Luciadagen er 13. desember

LussekatterOppskrift ( ca. 25-30 lussekatter)

150 g smør
5 dl helmelk
50 g gjær
1 g safran (kan byttes ut med 1/2 ts gurkemeie om man ikke har safran)
150 g sukker
½ ts salt
1 ts kardemomme
13 dl siktet hvetemel

Pensling/pynt
1 egg til pensling
Rosiner til pynt

Fremgangsmetode lussekatter: Smelt smøret i en kjele og tilsett melken, pass på at melk/smørblandingen er ca 37,5 «fingervarm» før du rører ut gjæren i den. Rør i resten av det tørre og la deigen heve på ett lunt sted til den er dobbelt så stor. (ca 35-45 minutter)

Hell deigen på benken og elt og form lussekattene etter eget ønske. Etterhev lussekattene i ca 15 minutter før du pensler de med sammenvispet egg og pynter de med rosiner.

Tid og ovn: Stek lussekattene midt i ovnen i ca 5 – 8 minutter til de blir gylne. La dem avkjøles litt på rist før servering.

Annet: oppskriften gir ca 25-30 stykker

Luciadagen er 13. desember og den feirer vi så klart med lussekatter!

Her finner du flere oppskrifter på bakst!

Luciadagen er 13. desember

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.