Sirupsnipper

Oppskrift (ca. 40 sirupsnipper)

100 g mørk sirup
60 g sukker
1/2 dl kremfløte
60 g smør
1 eggeplomme
250 g hvetemel
¼  ts malt ingefær
½  ts pepper
¾  ts natron
100 g skåldede mandler

Sirupsnipper :
Fremgangsmetode:
Kok opp sirup, sukker og fløte i en kjele, hell så røren over smøret og rør til smøret er smeltet. Avkjøl blandingen til den er lunken og ha i eggeplommen. Sikt inn litt av melet sammen med krydderet og natron og bland røren sammen. Sikt mer mel i røren til deigen er fast og fin. Dekk til deigen og la den stå kaldt til neste dag.
Kjevle ut litt og litt av deigen til ganske tynne leiver. (Ikke bruk for mye mel når du kjevler ut deigen, det gjør kakene grå). Skjær ut snipper med en bakkelsspore og pynt med en halv skåldet mandel. Legg kakene på en stekeplate; smurt eller med bakepapir.

Tid og ovn: Stek snippene lysebrune ved 180 °C i 8-10 minutter. Avkjøles på rist.

Annet: Gir ca 40 Sirupsnipper

Her finner du flere oppskrifter på bakst!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.