Pepperkaker

PepperkakerOppskrift (ca. 200 små / 20 store pepperkaker)

300 g romtemperert smør
5 dl sukker
1 dl sirup
1ss ingefær
2 ss kanel
2 ts nellik
2 ts kardemomme
1ss natron
2 dl vann
900 g hvetemel

Pepperkaker:
Fremgangsmetode:
Rør smør , sukker og sirup sammen. Bland inn krydder, natron og vann og halvparten av melet. Arbeid så inn resten av melet i deigen på kjøkkenbenken og la deigen hvile kjølig over natten.

Tid og ovn: Stek kakene midt i ovnen på 200 grader til de er gyldne i ca. 8-10 minutter. Avkjøles på rist og oppbevares i kakeboks

Annet: Gir ca 200 små eller 20 store pepperkaker

HVITE KAKEMENN

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-cookie-dough-gingerbread-men-high-angle-shot-shapes-old-used-baking-sheet-flour-wood-rolling-image46168757Oppskrift

1/2 kg hvetemel
200 g sukker
200 g margarin
3 ts vaniljesukker
3 ts hjortesalt
2 dl melk

Fremgangsmetode: Smuldre sammen alt det tørre med smøret, tilsett melken og rør til en fast deig som du lar stå kaldt over natten.
Kjevle ut deigen og stikk ut kakemenn med kakeutstikker.

Tid og ovn: Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter.

Hvite kakemenn

HAVREMAKRONER

Oppskrift (ca. 30-35 kaker)

200 g smør, romtemperert
200 g sukker
2 egg
200 g havregryn
240 g hvetemel
2 ts bakepulver

Fremgangsmetode: Pisk sukker og smør hvitt. Tilsett så eggene og pisk godt. Bland inn havregryn, hvetemel, og bakepulver og rør godt. Bruk en teskje og legg ut topper på en smurt/bakepapirkledd bakeplate med godt mellomrom mellom hver havremakron.

Tid og ovn: Stekes midt i ovnen ved 200 grader til de har fått en fin, gylden farge, ca. 10-12 minutter.

Annet: Blir ca. 30-35 kaker. Tilsett 100 g rosiner hvis du ønsker havremakroner med rosiner i.

Havremakroner

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.