Formkake med sitron

Formkake med sitron Formkake oppskriftOppskrift formkake med sitron

200 g smør
200 g sukker
4 egg
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Skall av 1 økologisk sitron, finrevet
Saft av ½ økologisk sitron

Visp smør og sukker hvitt og og visp deretter inn eggene, ett om gangen. Visp inn mel, bakepulver og vaniljesukker. Til slutt visper du inn sitronskall og sitronsaft. Hell røren til formkaken i en smurt brødform og stek på nederste rille ved 180 grader i 25-30 minutter.

Glasur til formkake med sitron:

3 dl melis
3 ss vann

Visp vannet inn i melisen. Glasuren skal være være tykk, men litt rennende.

Formkake med sitron som er toppet med glasur smaker friskt, godt og søtt.

Sitronformkake

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

FROKOSTMUFFINS

FrokostmuffinsOppskrift (9 muffins)

2 1/2 dl lunken melk
2 store egg
2 1/2 dl hvetemel
2 ss smeltet smør + ekstra til å smøre formene med
1/4 ts salt
1 dl revet parmesan
2 ts finhakket fersk timian

Forvarm ovnen til 230 º. Pensle muffinspannen med smeltet smør (hvis du bruker bakepapir som vi har gjort her, er det ingen grunn til å pensle med smør. Har du ikke muffinspanne, kan du bruke muffinsformer av papir. Når ovnen er varm, setter du muffinspannen i ovnen i ca. 5 minutter.

Pisk eggene og tilsett melk, smeltet smør, mel og salt og bland godt. Tilsett timian og ost og bland godt. Senk temperaturen i stekeovnen til 200 º. Hell røren i muffinsformene og stek muffinsene på midterste rille i 30-35 minutter eller til de har fått en gylden farge.

Frokostmuffins

Om oss

Kulinarisk.no er et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til å lage mat- og drikke fra bunnen av. Det er den kulinariske opplevelsen og ekte matglede som er vårt fokus. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.