Smultringer

Oppskrift (ca. 70 smultringer)

3 egg
375 g sukker
3 dl seterrømme
2 dl fløte
50 g smør
750 g hvetemel
½ ts malt kardemomme
2 ts hornsalt
1 kg smult eller nøytral olje til steking

Pisk egg og sukker godt sammen.
Tilsett rømme, fløte og smeltet smør.
Sikt inn hvetemel, kardemomme og hornsalt, og rør deigen forsiktig sammen.
Dekk til bakebollen med plastfolie og sett den kaldt i noen timer eller over natten.
Bak deigen ut til en 1 cm tykk leiv på en godt melet flate.
Bruk en smultringstikke til å lage ringene.
Varm smult eller nøytral olje i en gryte til 180 grader.
Stek ringene lysebrune i smulten.
Avkjøl smultringene på kjøkkenpapir på rist.

1 porsjon gir ca. 70 smultringer

Tips
De små rundingene som blir til overs etter at du har stanset ut smultringene kan også stekes . Fyll dem gjerne med litt syltetøy eller vaniljekrem og rull de i melis!

Her finner du flere oppskrifter på bakst!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.