Kokoskjeks
Oppskrift
Gode til is eller espresso
80 g kokosmel
80 g melis
30 g mel
3 eggehviter
2 ss smør, smeltet
1 ss iskaldt vann
Kokoskjeks:
Kjør kokosmel i en blender, og tilsett melis og mel, rør inn de øvrige ingrediensene. Legg bakepapir på platen, og smør deigen ut til veldig tynne runde kaker med en slikkpott, ca. 7 cm i diameter. Stek ved 180 grader i 7-9 minutter. Oppbevares best i en boks. Hvis de blir myke, er det bare å varme dem et par minutter i ovnen, så blir de knasende sprø igjen.
Her finner du flere oppskrifter på bakst!
Bakst
- Baguett – lang hevetid gir best resultat!
- Bananbrød – saftig og godt
- Banankake med modne bananer
- Berlinerboller med bringebærsyltetøy
- Berlinerkranser Syv slag
- Biscotti italienske kjeks
- Biscotti med aprikos – søtt og godt
- Blåbærmuffins – søtt, saftig og godt
- Boller – nydelige, smakfulle og klassiske
- Boller med vaniljekrem – kremete og nydelige
- Bordstabel – syv slag – julekake med mandelfyll
- Brioche Fransk klassiker
- Brownies – verdens beste?
- Brune pinner – syv slag
- CupCake grunnoppskrift
- Eclair – fantastiske kremfylte vannakelser
- Fastelavnsboller med krem og syltetøy – tradisjonelt bakeverk
- Fattigmann – en av syv slag til jul ca. 40 stykk
- Ferskenterte – ekstra godt med vanniljeis til
- Focaccia i langpanne – en Italiensk klassiker
- Formkake med banan – med yoghurt
- Formkake med sitron – friskt, søtt og godt
- Frokostmuffins med parmesan og timian
- Fylte påskeharer
- Goro – gammel tradisjonell bakst
- Grissini – italienske brødpinner med havsalt
- Hamburgerbrød – best med smakstilsetninger
- Havremakroner – syv slag
- Hvite kakemenn (kakedamer) – er deilige julekaker
- Hvitløksbrød med rødløk – smaksrikt og spennende
- Hvitløksbrød med timian – hærlige, sprø og smaksrike
- Ingefærnøtter – syv slag til jul
- Kanelsnipper – sprø og smaksrike snipper med kanel
- Kokoskjeks – perfekt til is eller espresso
- Krumkaker – norsk tradisjonsbakst
- Lefse fra Troms
- Lussekatter – Luciadagen er 13. desember
- Marsipan – enkelt og lage
- Muffins grunnoppskrift
- Musliboller med nøtter, rosiner og gresskarkjerner
- Nøttebrød med hasselnøtter, valnøtter, svisker og aprikos
- Nøtteroser – her har du oppskriften!
- Paideig – grunnoppskrift pai
- Peanøttmakroner – melk- og glutenfrie
- Pepperkaker – gir 200 små eller 20 store kaker
- Pitabrød – godt og fylle
- Pizzadeig
- Pærekake – med norske pærer
- Romkake med blåbær og sjokolade
- Rosinboller – luftige og saftige boller med rosiner
- Rullekake – valgfritt fyll
- Rundstykker med havregryn – enkelt og veldig godt
- Rødbetebrownies – søte og gode
- Sandkaker Syv slag jul
- Sarah Bernard – franske nytelser
- Scones – deilige rundstykker uten gjær
- Serinakaker – nydelige småkaker med juletradisjon
- Sirupsnipper – en av syv slag
- Sitronterte – fantastisk friskt og godt
- Sjakkruter (silkekaker) – tradisjonell julebakst
- Sjokolade cookies med hakkede mandler hvit, lys og mørk sjokolade
- Sjokoladekake i langpanne – Standard langpanne ca. 38×34 cm
- Sjokoladekake med appelsinsirup
- Sjokolade- og marsipankjeks – nydelige småkaker
- Sjokoladefylte vannbakkels – nydelige med sjokolademoussé fyll
- Sjokoladescones – Afternoon tea dessert
- Skolebrød – nydelige boller med vaniljekrem
- Smultringer – saftige og gode – julebakst
- Sopp- og urtebrød – fantastisk godt og saftig
- Tranebærbrownies – amerikansk smakfull julebrownies
- Vaniljekranser – lyse sprø og veldig gode
- Valnøttfudge – nydelig julegodt med valnøtter
Om oss
Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.
Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.