Sjokolade- og marsipankjeks

Oppskrift (Ca. 35 kaker)

200 g smør, romtemperert
2 ½ dl brunt sukker
1 egg
6 dl hvetemel
4 ss kakao
200 g marsipan
100 g lys kokesjokolade til pynt

Fremgangsmetode sjokolade- og marsipankjeks: Pisk smør og sukker hvitt, tilsett egget mens du pisker alt sammen. Sikt inn hvetemel og kakao i røren og bland deigen godt sammen med en sleiv før du knar den fast med hendene. Kjevle ut deigen til ca. 1/2 cm tykkelse, bruk litt hvetemel under slik at deigen ikke sitter fast i underlaget. Stikk ut sirkler på ca. 4-5 cm (du kan bruke et glass til dette hvia du ikke har utstanser). Kjeksene skal være doble med marsipan i så del marsipanen i like mange deler som du har til kjeks (antall sirkler du har laget delt på 2), og trill marsipankuler som du klemmer flate og legger oppå halvparten av sirklene før du legger de andre sirklene oppå de halve med marsipan på. Trykk deigen godt sammen i kantene slik at du lukker marsipanen inne i kjeksen.

Smelt sjokoladen over vannbad, ha den i en sprøytepose og sprøyt noen striper over kjeksene.

Tid og ovn: Stek småkakene i ca. 10 minutter eller inntil de har hevet seg og begynner å sprekke i overflaten på 190 grader midt i ovnen. Avkjøl kjeksene på stekebrettet i noen minutter før du legger dem på rist for å bli helt kalde.

Annet: Ca. 35 sjokolade- og marsipankjeks

Her finner du flere oppskrifter på bakst!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.