Key Lime pie
Oppskrift key lime pie
4 eggeplommer
400 ml kondensert melk
6 ss fersk saft av lime juice (ca. 5 lime)
200 ml kremfløte
Revet skall av 1 Lime til pynt
Paiskall til key lime pie:
12 digestive kjeks
45 g sukker
135 g smeltet usaltet smør
Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en 22 cm paiform med litt av det smeltede smøret. Kjør kjeks, sukker og og resten av det smeltede smøret i en food processor til blandingen minner om brødsmuler. Spre kjeksblandingen i bunnen og opp langs sidene på paiformen. Stek i 10 minutter, eller til den er gylden. Sett paiformen på en rist til avkjøling.
Pisk eggeplommene i en bolle. Visp den kondenserte melken inn, litt om gangen til røren er jevn og glatt.Bland inn limesaften. Hell paifyllet i skallet og bruk baksiden av en skje til å jevne fyllet med. Sett paien i ovnen i 15 minutter, og la den deretter avkjøles på rist. La deretter paien klargjøre seg i kjøleskapet i 6 timer, eller natten over. Stivpisk fløten og pynt toppen med den, bruk gjerne en sprøyetepose. Dryss revet limeskall over og server!
Blandingen av syrlig og søtt i denne paien smaker helt fantastisk. Key Lime Pie har sin opprinnelse i Florida i USA, og har fått navnet sitt fra de små limefruktene citrus aurantifolia, som amerikanerne kaller key limes.
Her finner du flere oppskrifter på kake!