Sopp- og urtebrød

Sopp- og urtebrødOppskrift sopp- og urtebrød

6 egg
120 g hvetemel
150 g sjampinjonger, i terninger
1 liten løk, finhakket
2 ss créme fraîche
2 ss olivenolje
1 liten bunt dill, finhakket
1 liten bunt persille, finhakket
Salt og nykvernet pepper

Sopp- og urtebrød:
Forvarm ovnen til 190 grader. Legg bakepapir i en brødform. Stek løk og sopp i olivenolje til de er myke. Ta av varmen. Separer eggene. Visp hvitene sammen med en klype salt til de er luftige. Tilsett eggeplommene, én av gangen og rør godt mellom hver gang til blandingen er jevn. Vend siktet mel inn med en slikkepott, og sørg for at alt er godt blandet. Tilsett créme fraîche og urter og vend godt. Vend derretter sopp og løk forsiktig inn, og hell røren i formen. Stek brødet i 10 minutter, og reduser så varmen til 170 grader. Stek videre i ca, 25-30 minutter, eller til brødet er lett gyldent. La brødet avkjøles i formen i 10 minutter, før du legger det over på en rist.

Når du først sanker sopp burde du prøve vårt fantastiske sopp- og urtebrød. Du kan fint benytte annen sopp en sjampinjonger.

HAMBURGERBRØD

HamburgerbrødOppskrift (8 hamburgerbrød)

3 dl melk
¾ pakke gjær
1½ ts salt
1 stort egg
1½ ss rapsolje
Ca. 550 g hvetemel
1 sammenpisket egg
Sesamfrø

Varm opp melken til den er fingervarm. Hell den i en bolle og løs opp gjæren i den. Tilsett først salt, egg og olje og deretter melet litt om gangen. Elt det hele sammen til en smidig deig. La deigen heve tildekket på et lunt sted i ½ time. Vend den ut på en meldrysset benk og skjær den i 8 deler. Form hver del til en stor, flat bolle, ca. 1 cm tykk. La bollene etterheve i ½ time. Pensle dem forsiktig med egg og dryss med sesamfrø. Stek brødene i en 200° varm ovn i ca. 14 minutter.

Hamburgerbrød kan også tilsettes krydder som passer til hamburgerne eller annet innhold. Skal du lage hamburgerbrød til fisk kan du tilsette kryddere som:  Allehånde, dill, estragon, fennikel, gressløk, gurkemeie, karri, karve, kjørvel, koriander, laurbærblad, merian, persille, sitronmelisse, men det er allikevel viktig å være nøktern med krydringen, slik at ikke brødet overdøver smaken av selve hamburgeren.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.