Nøtteroser 

notteroserOppskrift (ca. 25 nøtteroser)

100g malte hasselnøtter
100 g sukker
1 eggehvite
25 g smeltet smør
Hele hasselnøtter til pynt

Fremgangsmetode nøtteroser: Bland nøtter, sukker, eggehvite og til slutt smeltet smør til en fin røre.
La blandingen stå og svelle i minimum en time.
Deigen sprøytes i små sirkler (uten at det blir tomrom i midten) med sprøytpose, eller plasseres med skje på bakepapir på stekebrett. Stikk en hel nøtt i midten av hver kake til pynt.

Tid og ovn: Kakene stekes midt i ovnen i ca. 14 minutter ved 170ºC.

Annet: Tips: nøtteroser kan lages kun med mandler, eller mandler og nøtter kan blandes. Du kan også pynte de med striper av rennende sjokolade. Disse egner seg til å fryses.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

BERLINERKRANSER

 Oppskrift

2 kokte eggeplommer
2 rå eggeplommer
125 g sukker
250 g usaltet meierismør, romtemperert
350 g siktet hvetemel
2 halvpiskede eggehviter

Fremgangsmetode: Hardkok 2 egg og ta ut plommene. Press de kokte eggeplommene gjennom en sil, og pisk sukker, 2 kokte, og 2 rå eggeplommer til eggedosis. Elt i hvetemel og smør vekselsvis til du har en fast deig og sett den kaldt til neste dag. Rull strimler (ca. 10-14 cm lang) og form dem som en krans, hvor endene krysser hverandre nederst. Pensle de med halvpisket eggehvite og strø over perlesukker.

Tid og ovn: Stek kakene lysegule på smurt eller bakepapirkledd plate midt i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter.

Annet: Avkjøl kakene helt før du legger dem i en tett boks

Berlinerkranser

HAVREMAKRONER

Oppskrift (ca. 30-35 kaker)

200 g smør, romtemperert
200 g sukker
2 egg
200 g havregryn
240 g hvetemel
2 ts bakepulver

Fremgangsmetode: Pisk sukker og smør hvitt. Tilsett så eggene og pisk godt. Bland inn havregryn, hvetemel, og bakepulver og rør godt. Bruk en teskje og legg ut topper på en smurt/bakepapirkledd bakeplate med godt mellomrom mellom hver havremakron.

Tid og ovn: Stekes midt i ovnen ved 200 grader til de har fått en fin, gylden farge, ca. 10-12 minutter.

Annet: Blir ca. 30-35 kaker. Tilsett 100 g rosiner hvis du ønsker havremakroner med rosiner i.

Havremakroner

Om oss

Kulinarisk.no er et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til å lage mat- og drikke fra bunnen av. Det er den kulinariske opplevelsen og ekte matglede som er vårt fokus. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.