Ingefærnøtter

Oppskrift (Ca. 75 kaker)

200 g sukker
200 g smør, romtemperert
1 1/4 dl fløte
1 1/4 dl sirup
1/2 kg hvetemel
1 1/4 ts natron
1 ts malt ingefær
10 sitrondråper

Fremgangsmetode ingefærnøtter : Smør og sukker piskes hvitt, tilsett fløte og sirup. Bland så inn mel, natron, ingefær og sitron. Trill deigen til små kuler og sett dem på en smurt/ bakepapirkledd plate. Press dem ned med en gaffel. (Husk at kakene flyter litt utover når de stekes så pass på at du har litt god plass mellom kulene).

Tid og ovn: Stek ingefærnøttene i 8-10 minutter på smurte/bakepapirkledde brett midt i ovnen på 200 grader. De flyter ut under steking, og blir flate og sprø.

Annet: Gir ca. 75 ingefærnøtter . Avkjøl ingefærnøttene helt og oppbevar dem i en lufttett boks.

Her inner du flere oppskrifter på bakst!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

BRUNE PINNER

Oppskrift (ca. 40 pinner)

200 g farin
1 eggeplomme (behold eggehviten til pensling)
200 g smør
1 ts kanel
1 ss lys sirup
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
300 g siktet hvetemel
Hakkede mandler til pynt

Fremgangsmetode: Pisk smør og sukker hvitt, tilsett eggeplomme, sirup,vaniljesukker, natron, kanel, og siktet hvetemel og bland godt sammen til en fin deig. La deigen stå 1 time å svelle.

Del deigen i 6 biter, og rull den ut til pølser som du trykker flate på en bakepapirkledd stekeplate, og pensler med eggehvite. Strø mandelbitene over.

Når kakene er ferdigstekte skjærer du opp pølsene i små strimler på skrå.

Tid og ovn: Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 12 minutter.

BERLINERKRANSER

 Oppskrift

2 kokte eggeplommer
2 rå eggeplommer
125 g sukker
250 g usaltet meierismør, romtemperert
350 g siktet hvetemel
2 halvpiskede eggehviter

Fremgangsmetode: Hardkok 2 egg og ta ut plommene. Press de kokte eggeplommene gjennom en sil, og pisk sukker, 2 kokte, og 2 rå eggeplommer til eggedosis. Elt i hvetemel og smør vekselsvis til du har en fast deig og sett den kaldt til neste dag. Rull strimler (ca. 10-14 cm lang) og form dem som en krans, hvor endene krysser hverandre nederst. Pensle de med halvpisket eggehvite og strø over perlesukker.

Tid og ovn: Stek kakene lysegule på smurt eller bakepapirkledd plate midt i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter.

Annet: Avkjøl kakene helt før du legger dem i en tett boks

Om oss

Kulinarisk.no er et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til å lage mat- og drikke fra bunnen av. Det er den kulinariske opplevelsen og ekte matglede som er vårt fokus. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.