Bananbrød

Oslovelo-bananbrødOppskrift bananbrød

4 ss smeltet salt smør
4 store bananer
1 egg, vispet
170 g sukker
5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron

Forvarm ovnen til 170 grader.

Bananbrød:
Mos bananene i en stor bolle, og rør deretter inn sukker, deretter egg og bland godt sammen. Rør inn smøret til slutt.

Sikt sammen mel, bakepulver og natron. Vend forsiktig inn litt og litt mel, akkurat så lenge at du ikke ser melet i blandingen lengre. For lenge og brødet blir steinhardt!

Hell i en brødform og stek i ca. en time. Stikk en tannpirker i brødet for å se om det er ferdig. Tannpirkeren skal ikke ha noe deig på seg! Bananbrød skal være gylne på toppen.

Ta brødet ut av ovnen og la det avkjøle seg i 5-6 minutter før du tar det ut av formen. Voila!

Skal du lagre det, lar du det avkjøle seg i 15 minutter før du pakker det godt inn i plastfolie og legger det i kjøleskapet.

Tekst og foto: Monica Friedrich

Oppskriften er levert i samarbeid med Oslovelos, du kan lese mer om vårt besøk her: mens du venter

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.