Kokt torsk

Oppskrift

Beregn 300-400 g ferdig torsk i skiver per person

Til 1 l vann:

½ dl salt
1 ts eddik

Kokt torsk:
Kok opp vannet, og ha i salt og eddik. Kok opp vannet igjen og legg i torskeskivene. Trekk kjelen til side og la fisken trekke i 5-10 minutter til fiskekjøttet så vidt kan løsnes fra benet med en gaffel. Server kokt torsk med nykokte poteter, sitron og smeltet smør eller sandefjordsmør eller eventuelt fersk lever og rogn.

Oppskrift på sandefjordsmør finner du her

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

SALTBAKTE POTETER

Saltbakte poteterOppskrift

1 kg små poteter
1 dl grovt havsalt
Friske urter (som f.eks timian og rosmarin)

Pakk alt inn i aluminiumsfolie og legg på indirekte varme på grillen. La ligge til potetene er helt myke. Dette kan ta alt fra 30 minutter til 1 time, avhengig av hvor store poteter du har valgt.

Urtene du bruker i aluminiumsfolien kan du variere etter hva du skal bruke potetene til. Bruk timian/rosmarin til en god biff, og f.eks koriander hvis du vil ha et asiatisk preg. Her er det kun fantasien som setter grenser.

Denne oppskriften er en del av Kulinarisk | Grillkurs

SANDEFJORDSMØR

 (Oppskrift 4 porsjoner)

2 dl kremfløte
1 ts maisenna
200 g usaltet smør
Sitronsaft, en liten skvett fra en fersk sitron
Salt
1 krm nykvernet hvit pepper
1 bunt kruspersille, finhakket

Visp fløte sammen med maisenna i en kjele på middels varme, og gi fløten ett oppkok. Visp inn smøret i små biter, og rør rundt til sausen begynner å tykne. Den må ikke koke. Ta sausen av varmen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og tilsett rikelig med persille. Sausen holdes varm i vannbad.

Om oss

Kulinarisk.no er et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til å lage mat- og drikke fra bunnen av. Det er den kulinariske opplevelsen og ekte matglede som er vårt fokus. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.