Fiskegrateng med råkost
Oppskrift (4 personer)
600 g hvit fiskefilet (f.eks. torsk, lyr, sei eller brosme)
4 ss smør
4 ss hvetemel
4 dl melk
3 egg
2 dl makaroni
Salt og pepper
Muskat
Brødrasp
Fiskegrateng
Sett stekeovnen på 180 grader. Skjær fiskefileten i biter. Kok makaronien etter anvisning på pakken.
Smelt smøret i en tykkbunnet gryte og rør inn hvetemel. Spe med melk, litt om gangen og rør godt mellom hver gang til du får en saus uten klumper.
Pisk eggene til eggedosis.
Avkjøl sausen litt. Rør inn eggedosisen og smak til med salt, pepper og muskat. Bland makaronien inn i sausen og deretter fisken. Hell massen over i en smurt ildfast form og dryss til slutt brødraspen over.
Stek gratengen på nederste rille i ca- 30-40 minutter. Server fiskegratengen med råkost.
Råkost:
5 gulrøtter
2 ss sitronsaft
1 ss sukker
Skrell gulrøttene og riv dem grovt på et rivjern. Rør ut sukkeret i sitronsaften og vend blandingen i råkosten.
Få ting smaker så godt som hjemmelaget fiskegrateng. Den kan du lage med alle typer hvit fisk også med rester. Lag en enkel råkostsalat til og du har et deilig hverdagsmåltid.
Her finner du flere oppskrifter på fisk!
Foto: Monica Freidrich