Fiskegrateng med råkost

fiskegratengOppskrift (4 personer)

600 g hvit fiskefilet (f.eks. torsk, lyr, sei eller brosme)
4 ss smør
4 ss hvetemel
4 dl melk
3 egg
2 dl makaroni
Salt og pepper
Muskat
Brødrasp

Fiskegrateng
Sett stekeovnen på 180 grader. Skjær fiskefileten i biter. Kok makaronien etter anvisning på pakken.
Smelt smøret i en tykkbunnet gryte og rør inn hvetemel. Spe med melk, litt om gangen og rør godt mellom hver gang til du får en saus uten klumper.
Pisk eggene til eggedosis.

Avkjøl sausen litt. Rør inn eggedosisen og smak til med salt, pepper og muskat. Bland makaronien inn i sausen og deretter fisken. Hell massen over i en smurt ildfast form og dryss til slutt brødraspen over.
Stek gratengen på nederste rille i ca- 30-40 minutter. Server fiskegratengen med råkost.

Råkost:
5 gulrøtter
2 ss sitronsaft
1 ss sukker

Skrell gulrøttene og riv dem grovt på et rivjern. Rør ut sukkeret i sitronsaften og vend blandingen i råkosten.

Få ting smaker så godt som hjemmelaget fiskegrateng. Den kan du lage med alle typer hvit fisk også med rester. Lag en enkel råkostsalat til og du har et deilig hverdagsmåltid.

Her finner du flere oppskrifter på fisk!

Foto: Monica Freidrich

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.