Frittata med laks
Oppskrift frittata med laks (4 personer)
8 egg
2 dl melk
Salt og pepper
1 stor løk
2 hvitløkfedd, finhakket
4 kokte poteter, i skiver
2 dl revet vellagret Jarlsbergost
300 g fersk laks, i terninger
65 g fersk bladspinat
1 ss dill, finhakket
Nøytral olje og smør til steking
Frittata med laks:
Visp egg og melk sammen med en gaffel.
Tilsett ost og smak til med salt og pepper.
Salt og pepre lakseterningene.
Finhakk løken og stek den sammen med hvitløken i en stor stekepanne.
Den skal bli litt karamellisert og myk.
Legg det til side på en tallerken.
Stek potetskivene og legg også de til side.
Hell halvparten av frittatarøren i stekepannen og la den steke på middels varme til kantene begynner å bli faste.
Legg poteten og laksen ned i frittataen.
Legg på den stekte løken og til slutt spinaten.
Hell resten av røren over, senk til lav varme og sett lokk på stekepannen.
La frittataen stå til den er fast, men kremete i midten.
Server med en salat av f.eks ruccola og cherrytomater.
Frittata – deilig italiensk omelett med laks, poteter og vellagret Jarlsbergost – et godt middagsalternativ på travle dager som også kan brukes som en tapasrett.
Her finner du flere oppskrifter med fisk!