Frittata med laks

Frittata med laksOppskrift frittata med laks (4 personer)

8  egg
2 dl melk
Salt og pepper
1  stor løk
2 hvitløkfedd, finhakket
4  kokte poteter, i skiver
2 dl revet vellagret Jarlsbergost
300 g fersk laks, i terninger
65 g fersk bladspinat
1  ss dill, finhakket
Nøytral olje og smør til steking

Frittata med laks:
Visp egg og melk sammen med en gaffel.
Tilsett ost og smak til med salt og pepper.
Salt og pepre lakseterningene.
Finhakk løken og stek den sammen med hvitløken i en stor stekepanne.
Den skal bli litt karamellisert og myk.
Legg det til side på en tallerken.
Stek potetskivene og legg også de til side.
Hell halvparten av frittatarøren i stekepannen og la den steke på middels varme til kantene begynner å bli faste.
Legg poteten og laksen ned i frittataen.
Legg på den stekte løken og til slutt spinaten.
Hell resten av røren over, senk til lav varme og sett lokk på stekepannen.
La frittataen stå til den er fast, men kremete i midten.

Server med en salat av f.eks ruccola og cherrytomater.

Frittata – deilig italiensk omelett med laks, poteter og vellagret Jarlsbergost – et godt middagsalternativ på travle dager som også kan brukes som en tapasrett.

Her finner du flere oppskrifter med fisk!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.