Ovnsbakt salmalaks med fennikelsalsa

Ovnsbakt salmalaks med fennikelsalsaOppskrift (4 personer)

1 Salmaloin på ca. 600 g

Fennikelsalsa:

½ fennikel, finhakket
1 sjalottløk, finhakket
½ økologisk sitron, saften av den
1 dl olivenolje

Ovnsbakt salmalaks med fennikelsalsa:
Kok fennikelen til den er akkurat myk (2-2 1/2 minutt). Slå av vannet i et dørslag og skyll den i kaldt rennende vann. La den tørke av på et rent kjøkkenhåndkle.

Bland sjalottløk og sitronsaft i en arbeidsbolle og smak til med salt. La blandingen stå å trekke i 8-10 minutter. Tilsett deretter fennikel og olivenolje, smak til med salt og pepper og sett til side.

Forvarm ovnen til 200 grader.

Legg laksen i en bakepapirkledd form og fordel fennikelsalsaen over laksen.

Sett formen i ovnen og stek i ca. 6 minutter. Steketiden vil variere med tykkelsen på laksen. Den skal ha en rosa kjerne i midten.

Server med ertepuré.

Ertepuré til ovnsbakt salmalaks med fennikelsalsa:

2 pakker á 250 g fryste selskapserter
2 ss rømme
Salt og nykvernet sort pepper

Kok ertene i 2-3 minutter, og skyll dem deretter i kaldt vann. Kjør ertene raskt i en blender. Tilsett rømme til slutt og smak til med salt og pepper.

Her finner du flere oppskrifter på fisk!

Ovnsbakt salmalaks med fennikelsalsa
Lyst på noe lett og friskt til helgen? Denne varianten av ovnsbakt laks byr på noen nye spennende smaker og er enkelt å lage til mange hvis du venter gjester.

Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.