Bakt laks med fennikel og sitronsaus

Bakt laks med fenikkel og sitronsausOppskrift bakt laks (4 personer)

16 små ferskpoteter, ev. amandinepoteter
2 fennikler, skåret i tynne skiver på langs
4 laksefileter, uten skinn på 150 g hver
50 g smør, delt i 8 biter
4 ss fersk persille, grovhakket
2 ss fersk dill, grovhakket
8 ark bakepapir
Salt og nykvernet sort pepper

Bakt laks:
Forvarm ovnen til 190°C. Kok potetene i lettsaltet vann i ca. 10 minutter eller til de er nesten møre. Hell av vannet og la det renne av. Del potetene i skiver.

Legg fire ark med bakepapir på kjøkkenbenken og fordel potetskivene på dem. Legg halvparten av fennikelen over. Gi det et dryss med salt og pepper. Legg laksefiletene på toppen og deretter resten av fennikelen. Topp med 2 biter smør på hver og fordel deretter de friske krydderurtene over.

Legg et nytt lag med bakepapir over og brett kantene innover slik at pakkene blir forseglet.

Legg pakkene på ovnsristen og stek de i ca. 12 minutter. Server med det samme med sitronsausen ved siden av.

Sitronsaus til bakt laks

8 ss ekte majones
3 ss crème fraîche
½ sitron, finrevet skall av den og 3 ss av saften
Nykvernet salt og pepper

Ha alle ingrediensene i en plastbeholder med lokk. Rist godt slik at ingrediensene blander seg og smak til slutt til med salt og pepper. Hell sausen over i en serveringsbolle/skål.

Litt av ideen med å bake fisk og grønnsaker pakket inn i bakepapir er at de gode smakene blander seg godt sammen uten å fordampe, samt at fisken ikke blir tørr.

Her finner du flere oppskrifter på fisk!

Tekst og foto: Kjersti Edvartsen / Kulinarisk.no / Monica Friedrich

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.