Fiskeboller i hvit saus

Fiskeboller i hvit saus norsk husmannskostOppskrift (4 personer)

500 g hvit fiskefilet f.eks. hyse, lyr, torsk eller en blanding av ulike sorter
2 ts salt
1 ss potetmel
3 – 4 dl melk
1/4 ts muskatblomme, revet

Fiskeboller
Pass på at alle ingrediensene du skal bruke er iskalde.
Fjern alle små bein og skjær fisken i strimler med kniv.
Kjør deretter fisken i en food prosessor med knivblad sammen med saltet til du har en fast masse.

Tilsett melk mens du lar maskinen gå.
Tilsett deretter pepper potetmel og.

Kok opp en kjele med fiskebuljong, ca. 5 dl.
Form farsen til boller med en spiseskje og legg dem ned i kraften.
La dem trekke 5-10 minutter.

Hvit saus til fiskeboller

2 ss hvetemel
1 knivsodd pepper
1 knivsodd salt
4 dl kokende melk
1 knivsodd muskat
2 ss Smør

Smelt smøret i en gryte, og tilsett melet. Rør det godt inntil det blir en tykk masse.
Hell melken i litt om gangen under kraftig omrøring til den oppnår en jevn konsistens.
La sausen koke i minst 5 minutter ved svak varme, mens du fremdeles rører.
Smak sausen til med salt, pepper og muskat.

Råkostsalat til fiskeboller i hvit saus

5 gulrøtter
2 ss sitronsaft
1 ss sukker

Skrell gulrøttene og riv dem grovt på et rivjern.
Rør ut sukkeret i sitronsaften og vend blandingen i råkosten.

Her finner du flere fiskeoppskrifter!

Foto fiskeboller i hvit saus: Monica Friedrich Johannessen
Styling: Kjersti Edvartsen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.