Fiskespyd med chilimajones

Fiskespyd med chilimajonesOppskrift (4 personer)

300 g laksefilet, uten skinn og bein
300 g steinbitfilet, uten skinn og bein
Olje
Salt og pepper
½ økologisk sitron, saften av den

Fiskespyd med chilimajones:
Sett stekeovnen på 200 °C. Skjær laks og steinbit i stykker på ca. 4 x 4 cm, og tre på spyd. Pensle fisken med olje. Varm en stekepanne til middels varme. Brun spydene raskt, og krydre lett med salt og pepper.  Hell sitronsaft over spydene og etterstek dem i stekeovnen i ca. 5 minutter.

Chilimajones til fiskespyd 

Oppskrift (4 personer)

1 ts hvitvinseddik
1 ts dijonsennep
1 ss sitronsaft
1 eggeplomme
Salt
3 dl nøytral olje
Pepper
1 rød chili
1 fedd hvitløk

Alle ingrediensene skal ha romtemperatur. Hell eddik, sennep og sitron i en bolle. Pisk det godt sammen. Tilsett eggeplommen og pisk videre. Ha en klype salt i og pisk grundig samtidig som du heller oljen i en uavbrutt tynn stråle. Fjern frøene fra chilien, og finhakk den. Press hvitløken, og tilsett den sammen med chilien. Smak til majonesen med salt, pepper, chili, hvitløk og Worcherstershiresaus.

Her finner du flere oppskrifter på fisk!

Trefjøl fra jamie Oliver/F&H of Scandinavia. Avlangt fat fra Royal Copenhagen. Resten er i privat eie.

Foto: Monica Friedrich
Styling: Karina Florentz/Kjersti Edvartsen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

FISK- OG SKALLDYRSBUFFÉ

17-mai-frokost-buffeDenne buffeen er laget med blodfersk fisk og skalldyr fra Fiskeeksperten Reinhartsen i Kristiansand. Reinhartsen & Co AS, ble etablert av Selmer Reinhartsen i 1931. Selskapet holdt da til på Flekkerøya med eget mottak og fiskeforretning i Kristiansand. Selskapet ble etter hvert overtatt av sønner og svigersønner av Selmer Reinhartsen, og virksomheten ble utvidet med grossistvirksomhet og eksport av laks.

Fiskeeksperten Reinhartsen var det første av fire selskap som ble fusjonert ut av Reinhartsen & Co AS i 1994.

Reidar Fredriksen (barnebarn til Selmer) er daglig leder og eier av selskapet og var den første fiskehandleren i Norge med fagbrev. I dag består bedriften av ni ansatte med fiskehandlerbrev, 4 med fiskeindustrifagbrev og åtte med kokkefagbrev.

I 1995 flyttet de inn i moderne lokaler på Fiskebrygga i Kristiansand der hele verdikjeden er representert: Fiskemottak, fiskematproduksjon, røykeri, gourmetkjøkken og catering. I tillegg har de detaljutsalg i Lillemarkens Senter samt på Fiskebrygga.
Fiskeeksperten Reinhartsen har ved flere anledninger vunnet medaljer i NM Sjømat, og byens turistguider har Fiskebrygga som fast stoppested i sommerhalvåret. Stedet lokker med vakker beliggenhet ved sjøen, servering på bryggekanten og muligheten for å blant annet kjøpe med seg deres spesialitet; røkt laks fra deres eget røkeri. Sistnevnte har vi brukt i kombinasjon med fersk laks i laksetartaren.