Terteskjell med fiskepudding i hvit saus

Terteskjell med fiskepudding i hvit saus

Terteskjell er nostalgikernes favoritt. Her fylt med bl.a. ferske reker og fiskepudding. Fat fra Magnor Glassverk.

Oppskrift terteskjell med fiskepudding (4 personer*)

2 ss usaltet smør
2 ss mel
2 dl melk
Salt og nykvernet hvit pepper
200 g fiskepudding, helst fra en god fiskehandel. Vi har brukt den fra www.fiskeeksperten.no
40 g pillede reker
30 g erter
30 g kokte gulrotterninger
4 terteskjell av butterdeig
4 hvite aspargestopper
4 skiver sitron

Terteskjell med fiskepudding i hvit saus
Smelt smør i en tykkbunnet kjele. Tilsett mel og fres godt. Tilsett melk under omrøring. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Skjær fiskepuddingen i terninger og legg den i sausen sammen med reker, erter og gulrot. Bland godt og anrett i terteskjellene. Pynt med aspargestopper og sitron.

*Forrett

Nostalgiske retter fra 1970- og 80-tallet er det stor etterspørsel etter her på Kulinarisk. En av de mest populære dette året har vært terteskjell med fiskepudding i hvit saus. Husker du den forretten?

Her finner du flere oppskrifter med fisk!

Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.