Skrei med ratatouille

Skrei med ratatouille

Tallerken fra Magnor Glassverk. Bestikk fra Skaugum og kobbergryte fra Eva Solo.

Oppskrift (4 personer)

1 kg skrei i skiver
Salt
Eddik
1 laurbærblad
1 fersk sitron

Ratatouille

Oppskrift (4 personer)

2 løk
2,5 paprika grønn, gul og rød
1 aubergine
1 hvitløk
1 squash
2 bokser skåldede tomater
1/2 dl olivenolje
2 ss fersk grovhakket timian, ev. 2 ts tørket

Skrei med ratatouille;
Rens og skjær grønnsakene i terninger. Surr løk, hvitløk og paprika i olivenoljen i 3–4 minutter. Pass på at oljen ikke blir for varm. Tilsett tomat og timian og la det hele putre i en halv time. Smak til med salt og pepper.

Kok opp vann med ½ dl salt, 1 ts eddik og 1 laurbærblad per liter. Trekk kjelen av platen og trekk fiskeskivene i 10 minutter.

Server den nytrukne skreien med ratatouille og fersk sitron som du presser over skreien.

Vinanbefaling til skrei med ratatouille: Delas Saint-Esprit Côtes du Rhône 2016, Rhône, Frankrike

Dette er en frisk og fruktig ung franskmann laget av grenache og syrahdruer. Vinen har en dyp rødblå farge og litt bæraktig aroma med preg av mørk og rød frukt, urter og ørlite vanilje. Den har en passe tanninstruktur som renser munnen. En god følgesvenn til skrei akkompagnert av fransk ratatouille.

Varenr: 5598101
Pris: 144,90

Her finner du flere oppskrifter på fisk!

Foto: Monica Friedrich

Styling: Kjersti Edvartsen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.